Μήνυμα στην Άγκυρα από την Σία Αναγνωστοπούλου: Ξέρουμε να αποκρούουμε τις προκλήσεις” | dete

Μήνυμα στην Άγκυρα από την Σία Αναγνωστοπούλου: Ξέρουμε να αποκρούουμε τις προκλήσεις"

Μήνυμα στην Άγκυρα να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να τηρεί τις διεθνείς συνθήκες, έστειλε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ της ειρήνης αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχει την ικανότητα αποτροπής προκλητικών ενεργειών.

«Η κυβέρνηση με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τόσο δια στόματος του πρωθυπουργού όσο και δια στόματος των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας μας, έχουν απαντήσει στις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, εμμένοντας στην τήρηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Διαχρονικά η Ελλάδα είναι υπέρ της ειρήνης, σε αυτή τη λογική προσπαθεί να φέρει και τη γείτονα χώρα χωρίς αυτό να δείχνει ότι η χώρα μας δεν έχει και την ικανότητα αποτροπής προκλητικών ενεργειών», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου.

Εν συνεχεία απαντώντας στις προειδοποιήσεις του αρμόδιου τομέαρχη τνς ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκο προς την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα πάνω σε μείζονα εξωτερικά ζητήματα» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών.

«Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής όλοι συμφωνούν ότι κάθε δημοκρατική κυβέρνηση έχει και την ευθύνη και την ισχύ να νομοθετεί, σύμφωνα με την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός. Αν έχει ή δεν έχει το δικαίωμα η Ελλάδα να επεκτείνει τα σύνορα της, ειδικά αν τα έχει βρει με τους γείτονες της που την αφορούν, δεν πρέπει να γίνεται πλειοδοσία», απάντησε η κ. Αναγνωστοπούλου.