Μάνεσι Καλαβρύτων – Με επιτυχία και φέτος η γιορτή της πίτας (φωτό) | dete

Μάνεσι Καλαβρύτων - Με επιτυχία και φέτος η γιορτή της πίτας (φωτό)

Μια παραδοσιακή γιορτή που έχει γίνει θεσμός και είναι από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου. Αυτό το συναπάντημα όλων των Μανεσιωτών και φίλων είναι ένας τρόπος να βρίσκονται, να διασκεδάζουν και να ανταλλάσσουν απόψεις πάνω στα θέματα του χωριού.

Η Εκδήλωση τα είχε όλα. Οργάνωση, καλό φαγητό, κέφι, χορό, τραγούδι. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και η πλατεία γεμάτη. Οι πεντανόστιμες σπιτικές πίτες από τις κυρίες του χωριού γέμισαν πάλι τα τραπέζια. Την παρουσίαση και ομιλία έκανε ο κ. Χάρης Τριανταφυλλόπουλος.

Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος, κ. Ιωάννης Κουτρουμάνης ο οποίος και ευχήθηκε καλή διασκέδαση. Η εκδήλωση συνεχίστηκε απολαμβάνοντας τις πίτες και πολλά πλούσια εδέσματα με ατελείωτο κέφι και χορό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά, στην οποία ο κόσμος ανταποκρίθηκε ενισχύοντας οικονομικά το ταμείο του Συλλόγου. Για άλλη μια χρονιά οι συγχωριανοί πρόσφεραν στη λίστα των δώρων τοπικά προϊόντα η διάφορα χρήσιμα πράγματα για την καθημερινή ζωή. Οι χορηγοί των δώρων είναι: Ήρα Γεωργοπούλου, Ρούλα Κυριαζή, Νικόλαος Αθ. Κυριαζής, Γιώτα Χολιαστού –Λέζη, Κατάστημα υποδημάτων Λυμπερόπουλος, Αρίστος Μαντάς, Γεώργιος Φ. Τζελέπης, Θεόδωρος Τζούδας, Κάβα Τσουρέκης.

Τις πίτες πρόσφεραν οι εξής: Αθανασοπούλου Κωνσταντίνα (γαλατόπιτα), Αντω νοπούλου Δήμητρα (κολοκυθόπιτα), Αντωνο πούλου Κατερίνα (γαλατόπιτα), Αντωνοπ ούλου Πόπη (πίτσα), Αρσενίου Όλγα(τυρόπιτα), Ασημακοπούλου Φρίντα (γαλατόπιτα), Βαρδάλου Παρασκευή (φανουρόπιτα), Δαλάπ α Γιώτα (μανιταρόπιτα), Δημητρακ οπούλου Κατερίνα (τυρόπιτα), Θηβαίου Γιώτα(κασερόπιτα), Καγιά Γωγώ (Σπανακόπιτα), Καράμπελα Έφη (χορτόπιτα), Καράμπελα Νέλη(Χορτόπιτα), Καρδάρα Αλεξία (κολοκυθόπιτα), Κουτρου μάνη Αριστέα (τυρόπιτα), Κυριαζή Ρούλα (γαλατόπιτα), Λέζη Νικολίτσα (κρητικό),  Μητροπούλου Ανδρομάχη(κολοκυθοτυρόπιτα), Μ παμπίλη Σταυρούλα (τυρόπιτα), Μποραίκ Μιράντα (χορτόπιτα), Νικολακοπ ούλου Γιώτα (καρυδόπιτα), Νικολακοπο ύλου Ρούλα (μελιτζανόπιτα, τυρόπιτα με ανθότυρο) Πασσά Ιωάννα (τυρόπιτα), Πλώτα Νικολίτσα (τυρόπιτα), Τζελέπη Αγγελίκή(κασερόπιτα), Τζελέπη Αντωνία (γαλατόπιτα),Τζελέπη Γιώτα (γαλατόπιτα), Τζελέπη Ευγενία (σοκολατόπιτα), Τζελέπ η Έφη (κολοκυθόπιτα), Τζελέπη Χρυσούλα (καρυδόπιτα), Τζελέπης Μάξιμος του Φωτίου (κασερόπιτα), Τζούδα Γεωργία (τυρόπιτα), Τζούδα Φωτεινή (κολοκυθόπιτα), Τζούδας Κώστας (δάσκαλος) (κολοκυθόπιτα), Τσουρέκη Άννα(καρυδόπιτα), Φιλιππακοπού λου Ελένη (σοκολατόπιτα, καρυδόπιτα, χαλβάς καρδούλες), Φιλιππακοπούλου Λίτσα (μπατσίνα τρικάλων), Χολιαστού Γεωργία (τυρόπιτα).

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά : Τις κυρίες που προσέφεραν τις πίτες, τους χορηγούς των δώρων της λαχειοφόρου μας, όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά για την οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης, και τέλος όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε μαζί μας.