Μάιρα Γεωργοπούλου: Η 12χρονη πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής | dete

Μάιρα Γεωργοπούλου: Η 12χρονη πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής

Η Μάιρα Γεωργοπούλου μπορεί να είναι ένα κορίτσι μόλις 12 ετών, η καθημερινότητα της όμως διαφέρει ιδιαίτερα από τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας της. Είναι αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και στη ζωή της κυριαρχεί η πειθαρχία και η προσήλωση στους υψηλούς στόχους και στα μεγάλα όνειρά της. Έως σήμερα έχει αποκτήσει 21 διακρίσεις και παρά πολλές θέσεις σε οκτάδες σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες. Το επιβαρυμένο πρόγραμμα και ο ελάχιστος χρόνος που διαθέτει δεν στάθηκαν ποτέ εμπόδιο στην επιτυχία της διότι η αγάπη της για το άθλημα της ρυθμικής ξεπερνά κάθε δυσκολία, οδηγώντας την κάθε φορά ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στην κορυφή!

Πώς αισθάνεσαι για το γεγονός ότι σε ηλικία μόλις 12 ετών έχεις καταφέρει σε Πανελλήνιους και Διεθνείς αγώνες και μάλιστα με 21 μετάλλια έως και σήμερα;

Μπορώ να ομολογήσω πως είμαι πολύ χαρούμενη. Έχω πάρει αρκετές θέσεις σε τριάδες και οκτάδες σε Πανελλήνιους και Διεθνείς αγώνες. Πάνω από όλα όμως είμαι περήφανη που η σκληρή δουλειά με έχει οδηγήσει σε αυτές τις διακρίσεις.

Η επιτυχία και η προσήλωση στους στόχους σου δείχνουν απόλυτη αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. Πώς καταφέρνεις να μένεις τόσο πειθαρχημένη;

Ο πρωταθλητισμός σε εκπαιδεύει να είσαι πειθαρχημένη για να πετύχεις τους υψηλούς στόχους σου. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη και να ακούω τις προπονήτριές μου Δήμητρα Κουτροπούλου και Ευρώπη Λώλου. Μόνο έτσι μπορώ να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς και να αγαπήσεις τη ρυθμική γυμναστική και όχι κάποιο άλλο άθλημα;

Ασχολήθηκα 2 χρόνια με το μπαλέτο αλλά δεν ήταν κάτι το οποίο με ενθουσίασε. Στα 6 μου είδα ένα βίντεο με μια Ρωσίδα αθλήτρια να κάνει μπάλα. Εντυπωσιάστηκα και ζήτησα από την μαμά μου να με πάει ρυθμική. Από το πρώτο κιόλας μάθημα κατάλαβα ότι αυτό είναι το άθλημα που μου ταιριάζει.  Οι προπονήτριες είδαν ότι είχα ευλυγισία και πολλές δυνατότητες για το  άθλημα και με έβαλαν στο αγωνιστικό τμήμα. Την ίδια χρονιά με πολλή δουλειά  κατάφερα να πάρω μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

 

Το επιβαρυμένο πρόγραμμά σου και οι ώρες προπονήσεών σου φανερώνουν πως ο ελεύθερος χρόνος σου είναι ελάχιστος έως και μηδαμινός. Πώς περνάς συνήθως τον ελεύθερο χρόνο που σου απομένει;

Τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να τον περνάω με την οικογένειά μου τις φίλες μου και προπάντων να ξεκουράζομαι.

Περιέγραψέ μας μια τυπική ημέρα σου.

Ξυπνάω κάθε πρωί στις 7:00. Ετοιμάζομαι και πηγαίνω στο σχολείο. Σχολάω περίπου στις 2, πηγαίνω αμέσως σπίτι για φαγητό και διάβασμα μέχρι τις 16:30. Στις 17:00 ξεκινάει η προπόνηση και τελειώνει 10:00 με 10:30μμ. Γυρίζω σπίτι κουρασμένη τρώω και κοιμάμαι.

Ποιοι είναι οι στόχοι και τα όνειρά σου;

Το όνειρο μου και ο μεγαλύτερος στόχος μου φυσικά είναι να με επιλέξουν στην Εθνική Ελλάδος και να καταφέρω να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάνοντας τη χώρα μου περήφανη!

Έχεις ασχοληθεί με μπάλα, με στεφάνι, με κορόνες και με σχοινάκι. Ποιο είναι το αγαπημένο σου όργανο από αυτά και γιατί;

Όλα τα όργανα μου αρέσουν εξίσου. Θα μπορούσα να πω πάντως πως αγαπάω περισσότερο την μπάλα. Είναι το πρόγραμμα που έχω πάρει τις περισσότερες διακρίσεις.

Πόσο σημαντικό είναι για εσένα που βρίσκεσαι κάθε χρόνο μέσα στις 20 καλύτερες αθλήτριες;

Εννοείται πως είμαι πολύ περήφανη γι'αυτό! Είναι άλλωστε και αυτό που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να βάλω ακόμα πιο υψηλούς στόχους.

 

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα; Σκοπεύεις να ασχοληθείς αποκλειστικά και μόνο με τη ρυθμική γυμναστική ή αποτελεί μέρος των μελλοντικών σου σχεδίων και μια ακαδημαϊκή πορεία ίσως διαφορετική από το χώρο της ρυθμικής;

Στην Ελλάδα οι αθλήτριες ρυθμικής σταματάνε την καριέρα τους περίπου 20 χρονών, οπότε μετά από 10 χρόνια σίγουρα η καριέρα μου ως αθλήτρια θα έχει τελειώσει. Θα ήθελα όμως να γίνω προπονήτρια ρυθμικής ή αθλητική ψυχολόγος. Μετά από την εμπειρία που θα έχω σαν αθλήτρια θα ήθελα πολύ να βοηθήσω τις νέες αθλήτριες αλλά και το ίδιο το άθλημα να εξελιχθεί. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε η ακαδημαϊκή μόρφωση είναι απαραίτητη και είναι κάτι που θα επιδιώξω στο μέλλον με την εισαγωγή μου σε κάποια σχολή ψυχολογίας ή γυμναστικής Ακαδημίας.

Στη Βίκυ Μαυρομάτη (εφ. Κόσμος)