ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Δεν γνωρίζω τον κύριο! Ζορμπαλάς: Είμαι μέλος της Επιτροπής με τοποθέτηση από τον π. Τιμόθεο | dete

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Δεν γνωρίζω τον κύριο! Ζορμπαλάς: Είμαι μέλος της Επιτροπής με τοποθέτηση από τον π. Τιμόθεο

«Δεν είναι μέλος της αντιαιρετικής επιτροπής της Μητρόπολης Πατρών. Είναι πρόσωπο υπαρκτό αλλά δεν τον γνωρίζω ούτε κατ όψη» ανέφερε  ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος για το θέμα που προέκυψε με την ειρηνική διαδήλωση πιστών που διοργανώνει ο Σπύρος Ζορμπαλάς, αυτή την Πέμπτη στο ναό του Αγίου Ανδρέου με την ιδιότητα του μέλους της αντιαιρετικής επιτροπής της Μητροπόλεως. Σε ανταπάντηση του, ο κ. Ζορμπαλάς, αναφέρει τα εξής σε κείμενο του:

«Στην Αντιαιρετική Επιτροπή της Ι.Μ. Πατρών με εισήγαγε ο υπεύθυνος αυτής π. Τιμόθεος Παπασταύρου, τον προηγούμενο Μάιο. Έχω παρακολουθήσει 2 συνεδριάσεις αυτής. Την τελευταία περσινή και την πρώτη φετινή και βέβαια υπάρχουν μάρτυρες για αυτό περί τα 7-8 άτομα πλέον του π. Τιμοθέου. Μετά από εμένα έχουν εισέλθει στην επιτροπή άλλα 2 άτομα με τον ίδιο τρόπο. Από όσο γνωρίζω ο σεβασμιότατος δεν έχει επιδιώξει και δεν έχει συναντηθεί με τα μέλη της επιτροπής τα τελευταία 10 χρόνια οπότε θεωρώ λογικό να μην γνωρίζει τα άτομα που την απαρτίζουν.

Προσωπικά δέχομαι την δήλωσή του “πως δεν προσεκάλεσε ποτέ Ουκρανούς για να λειτουργήσουν στον Άγιο Ανδρέα”. Όμως ο κάθε ναός έχει επιτρόπους που οφείλουν να ελέγχουν κάποια πράγματα. Στην παρούσα περίπτωση μιλάμε για 2 “ρασοφόρους” με συνοδεία σοβαρού πλήθους πιστών που έρχονται με συγκεκριμένο πονηρό σκοπό την ώρα της Θείας Λειτουργίας (και όχι κάποια στιγμή που απλά είναι ανοικτός ο ναός όπως πράττουν χιλιάδες αλλόθρησκοι επισκέπτες ετησίως). Άρα μιλάμε για συμπροσευχή με σχισματικούς εντός του ναού εν ώρα Θείας λειτουργίας, πράγμα που απαγορεύεται από τους Ιερούς Κανόνες.

Αν ο κ. Χρυσόστομος είναι αντίθετος στην ενέργεια αυτών των ανθρώπων οφείλει να το δηλώσει ξεκάθαρα δημοσίως, πράγμα που θα τους αποτρέψει να εμφανιστούν και θα επαναφέρει την γαλήνη στην μητρόπολή μας.

Μετά τιμής, Σπυρίδων Ζορμπαλάς».