ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΛ.ΑΣ. – Φοβούνται…. «καυτό φθινόπωρο»! | dete

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΛ.ΑΣ. - Φοβούνται…. «καυτό φθινόπωρο»!

Μεγάλο φόβο ότι η αποφυλάκιση του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η αναμενόμενη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκονται πλέον εκτός φυλακής δυο-τρεις αναρχικοί με «ένοπλη δυναμική», μπορεί να οδηγήσουν σε μια εκρηκτική κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες εκφράζουν επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας συνεκτιμούν ότι την καλοκαιρινή περίοδο μεγάλο τμήμα του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι σε αδράνεια, ενώ υπάρχει συρρίκνωση των ένοπλων οργανώσεων με 3-4 επιθέσεις, πλέον, ετησίως κ.λπ.

Όμως γνωρίζουν ότι ίσως ακολουθήσει μια «θερμή» περίοδος με κινητοποιήσεις αναρχικών, με καταδρομικές επιθέσεις κυρίως εναντίον αστυνομικών, ίσως και με «στόχευση» δικαστικών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους αφενός στα τωρινά κείμενα αναρχικών, αλλά και σε ό,τι είχε συμβεί το 2009, μετά την τότε προσπάθεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης – πάλι προϊστάμενος ήταν ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας στον χώρο των Εξαρχείων.

Oι αστυνομικοι και στην Αχαϊα επανεξετάζουν τι είχε συμβεί το φθινόπωρο του 2009, όταν είχε επιχειρηθεί η παρουσία αστυνομικών στα Εξάρχεια, και άλλες παρεμβάσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Σημειώνεται ότι οι οργανώσεις «Επαναστατικός Αγώνας», «Σέχτα Επαναστατών», «6η Δεκέμβρη», «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και άλλες έχουν προχωρήσει σε επιθέσεις με δεκάδες αναφορές στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και στο ζήτημα ποινικής μεταχείρισης του Κορκονέα.

Στην Πάτρα τα πράγματα προς το παρόν είναι ήρεμα. Τις πρώτες ημέρες μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα στην τοπική αστυνομία είχε σημάνει συναγερμός! Οι αξιωματικοί όμως εκτιμούν ότι αν συμβεί κάτι, αυτό θα γίνει από τον Σεπτέμβρη, μετά την επιστροφή φοιτητών και νεολαίων που βρίσκονται λόγω διακοπών… εκτός αχαϊκής πρωτεύουσας! Έτσι αναμένουν ένα «θερμό φθινόπωρο». Εκτός από την αποφυλάκιση Κορκονέα και η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια είναι ένα θέμα που προβληματίζει έντονα τις Αρχές σε σχέση με τις αναμενόμενες εξτρεμιστικές ενέργειες από συγκεκριμένες ομάδες. Πάντως από το Υπουργείο οι εντολές που έχουν δοθεί είναι σαφείς: Πάταξη και καταστολή τέτοιων φαινομένων και μάλιστα από την αρχή. Δεν αποκλείεται δηλαδή ο δυνάμεις των ΜΑΤ να μην δρουν πλέον «διακριτικά» αλλά να εφαρμοστεί η παλιά «συνταγή» με επιθέσεις, αν αυτό χρειαστεί!