ΜΕΡΑ25 ΑΧΑΪΑΣ: Τέσσερις χαμένες ευκαιρίες κ.Τσίπρα | dete

ΜΕΡΑ25 ΑΧΑΪΑΣ: Τέσσερις χαμένες ευκαιρίες κ.Τσίπρα

Το ΜΕΡΑ25 Αχαΐας με την ευκαιρία της άφιξης του κου. Τσίπρα στην Αχαΐα θέτει τον προβληματισμό του σχετικά με σημαντικά ζητήματα για την περιφέρεια μας τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε σε εκκρεμότητα .

Το πάγιο και χρόνιο αίτημα της ίδρυσης της νομικής σχολής από το Πανεπιστήμιο Πατρών χρησιμοποιήθηκε ως όπλο στην προεκλογική  φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ , στο παρά πέντε των εκλογών . Το ΜΕΡΑ25 ως κυβέρνηση , θα είχε ιδρύσει νομική σχολή στην Πάτρα , η οποία θα δραστηριοποιούταν σε νέα πεδία έρευνας όπως η τεχνητή νοημοσύνη , blockchain και internetofthings.

Οι παράκτιοι μεσογειακοί αγώνες , εκτός της εφήμερης προσέλευσης αθλητών , άφησαν στην πόλη μόνο την άμμο ! Το ΜΕΡΑ25 με προϋπολογισμό άνω των 5.000.000 ευρώ θα είχε φροντίσει να μείνουν αθλητικές υποδομές ( π.χ. κολυμβητήριο Αγυιάς ) με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό .

Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ εγγυήθηκε στον πατραϊκό λαό υπόγεια διέλευση του τρένου εντός της πόλης , χωρίς μελέτες , χωρίς κονδύλι , ενώ τέσσερα χρόνια δεν κατάφερε να υλοποιήσει το έργο ούτε καν έως το Ρίο ή την Ροδοδάφνη . Με το ΜΕΡΑ25 σε αυτό το χρονικό διάστημα θα απολαμβάναμε ένα σύγχρονο διευρωπαϊκό τρένο που θα συνέβαλε στην τουριστική και εμπορική ( σύνδεση με ΒΙ.ΠΕ και λιμάνι ) ανάπτυξη του νομού μας .

Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας παρακολούθησαν την φιέστα - εγκαίνια του πρώην υπουργού υποδομών για την Πατρών - Πύργου με τις τηλεοπτικές κάμερες και τις μπουλντόζες αλλά δυστυχώς ποτέ δεν είδαν να ξεκινά πραγματικά το έργο . Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη εκκίνησης της Πατρών – Πύργου , η οποία μπήκε σε περιπέτειες με την τεμαχισή της και την αναδοχή μέρους αυτής από την εταιρεία Τοξότης ( Καλογρίτσας ) . Οφείλει η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει με τον επιλαχών ανάδοχο , όπως ορίζει ο νόμος . Τέλος η όδευση του να γίνεται σε όλο το μήκος τους έργου ( Μιντιλόγλιεώς Πύργο ) , εκτός οικιστικών ζωνών και με δεδομένο ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν διόδια στην περιοχή Καμίνια .

Με μία αντικειμενική ματιά , μπορεί κανείς να διαπιστώσει , πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έταξε πολλά στους Αχαιούς , αλλά εκ του αποτελέσματος δεν υλοποίησε τίποτα . Ως βουλευτής Αχαΐας κε . Τσίπρα θα θέλαμε μία απάντηση για όλα τα παραπάνω . Ιδού η ευκαιρία σας .