Λύκειο Κλειτορίας: «Θέλουμε καθηγητές» – «Υπομονή μέχρι τον Απρίλιο!» | dete

Λύκειο Κλειτορίας: «Θέλουμε καθηγητές» - «Υπομονή μέχρι τον Απρίλιο!»

Σε κατάληψη βρίσκεται το ΓΕΛ Κλειτορίας, μετά την απόφαση των μαθητών να διαμαρτυρηθούν για τα κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν στα ειδικά κυρίως μαθήματα αλλά και τον αποχαρακτηρισμό του από τα δυσπρόσιτα, με τις αναμενόμενες επιπτώσεις αυτής της απόφασης στην στελέχωσή του.
Στην κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές με απόφαση του 15μελούς του σχολείου υποστηρίζοντας ότι τα κενά και η μεταφορά στο μέλλον μαθημάτων γενικής κατεύθυνσης (κοινωνιολογία - οικονομικά, θρησκευτικά αλλά και καλλιτεχνικά) θα δημιουργήσει πρόβλημα, ιδιαίτερα στη Γ' Τάξη του Λυκείου και τα παιδιά που προετοιμάζονται για την άνοιξη και τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Επίσης οι μαθητές υποστηρίζουν ότι «ο αποχαρακτηρισμός των σχολείων της Κλειτορίας από τα δυσπρόσιτα, αναμφισβήτητα μόνο άδικος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού η κωμόπολη απέχει από την πρωτεύουσα του νομού (Πάτρα) περίπου δυο ώρες και καλύπτεται από ένα απαράδεκτο οδικό δίκτυο που τη χειμερινή περίοδο πολλές φορές μετατρέπεται σε παγοδρόμιο».
Το θέμα των δυσπρόσιτων και της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών συζητήθηκε την Παρασκευή σε συνάντηση του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κώστα Γιαννόπουλο με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκου Μαγκαφά και διευθυντές Σχολείων (Λυκείου Δάφνης κ. Κριδερά, Γυμνασίου Δάφνης κ. Αθανασίου) τους οποίους συνόδευαν δάσκαλοι και καθηγητές από τα σχολεία της περιοχής.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα της μοριοδότησης των σχολείων της Δάφνης αλλά και της Κλειτορίας και την ανάγκη να επανδρώνονται τα σχολεία εγκαίρως με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς.
Ο κ. Μαγκαφάς ενημέρωσε τον κ. Γιαννόπουλο ότι το θέμα της μοριοδότησης απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων, το οποίο ομόφωνα συμφώνησε ότι υπάρχει ανάγκη αναπροσαρμογής των μορίων σχολείων της περιοχής μας προς τα πάνω και μετέφερε το ανάλογο αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και τον κ. Γαβρόγλου, το οποίο όμως δεν έγινε κατ αρχήν αποδεκτό. Ο κ. Γιαννόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει εκ νέου το ζήτημα στο υπουργείο με στόχο μέχρι τον Απρίλιο να αναθεωρηθεί η απόφαση.