Κόκκαλης: «Ο Μαρινάκης θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Δήμο Πειραιά» | dete

Κόκκαλης: "Ο Μαρινάκης θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Δήμο Πειραιά"

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΠΑΕ ή από δημοτικός σύμβουλος, εφόσον εκλεγεί στις δημοτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα «Αθλητισμός και κλιματική αλλαγή - το παράδειγμα του Ολυμπιακού».

Το θέμα παρουσίαζε τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, συνδέοντάς τον Ολυμπιακό ως ένα σωματείο με πολύπλευρη δραστηριότητα. Έτσι, ανέλυσε τις ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν από τον Ολυμπιακό ή μέσω αυτού και οι οποίες θα συντελούσαν στην πραγμάτωση κάθε ενός ξεχωριστά από αυτούς τους στόχους.

Η αναφορά στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, προέκυψε στον 16ο στόχο του ΟΗΕ περί διαφάνειας και δραστικής μείωσης της διαφθοράς και των δωροδοκιών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι σε μια θέση που κατηγορείται για το αντίθετο» είπε ο Πέτρος Κόκκαλης και προσέθεσε: «Δεν συνάδει με τη δημοκρατία να μιλάμε εμείς εδώ και στο Καραϊσκάκη να σταυρώνουν ψηφοδέλτια. Δεν συνάδει να χρησιμοποιείται το Καραϊσκάκη για πάρτι νεολαίας δημοτικού συνδυασμού. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός ανήκει σε offshore. Είτε θα πρέπει να μην είναι ιδιοκτήτης του ο κ. Μαρινάκης ή να μην είναι υποψήφιος».