Κυβέρνηση προς ΕΡΤ: «Κάντε περισσότερο πολιτικό το δελτίο ειδήσεων» | dete

Κυβέρνηση προς ΕΡΤ: «Κάντε περισσότερο πολιτικό το δελτίο ειδήσεων»

Δεν είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τα δελτία ειδήσεων που προβάλλει η δημόσια τηλεόραση κάτι που έχει διαμηνυθεί ξεκάθαρα στα ανώτερα στελέχη της Αγίας Παρασκευής.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η θεματολογία των δελτίων της ΕΡΤ-1 κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση αφού εμπεριέχει αρκετές ειδήσεις ήσσονος σημασίας που κινούνται στη σφαίρα του lifestyle, την ίδια ώρα που στην πολιτική ζωή τα όσα τεκταίνονται είναι αρκετά σημαντικά και πολυεπίπεδα.

Αυτό που ζητήθηκε με άνωθεν εντολή, είναι «να γίνει πιο σοβαρό το δελτίο», όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες του Ραδιομεγάρου, προσθέτοντας περισσότερα πολιτικά και οικονομικά θέματα. Οι αλλαγές αυτές θα αρχίζουν να φαίνονται πολύ σύντομα. Να σημειωθεί ότι και σε επίπεδο τηλεθέασης το κεντρικό δελτίο ειδήσεων βρίσκεται στην τελευταία θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας κάτι που επίσης δεν χαροποιεί τους ιθύνοντες που αναζητούν τρόπους προκειμένου να ανέβουν τα νούμερα.

Ειδικότερα, τα πρόσφατα επικαιροποιημένα στοιχεία που αφορούν τον μήνα Σεπτέμβριο 2019 φέρουν πρώτο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με 18,4% (470.655 τηλεθεατές), ακολουθεί πολύ κοντά του Alpha με 18,1% (ήτοι 418.238 τηλεθεατές), τρίτο είναι του ΑΝΤ1 με 16% (401.018 τηλεθεατές), έπεται του Star με 13,8% (365.190), του Open με 7,5% (173.325 τηλεθεατές) και στο τέλος της ΕΡΤ-1 με 5,7% (ήτοι 192.191 τηλεθεατές).