Κουρουμπλής: Ο Μητσοτάκης με την πολιτική του φέρνει το νέο Αρμαγεδδών | dete

Κουρουμπλής: Ο Μητσοτάκης με την πολιτική του φέρνει το νέο Αρμαγεδδών

Την ανάγκη οι πολίτες να αναλογιστούν το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης και της Ελλάδας πριν ψηφίσουν στις επικείμενες ευρωεκλογές, τόνισε από την Καβάλα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμα τα ζήτημα που ανακύπτουν για το μέλλον της Ευρώπης και κατ’ επέκταση για την Ελλάδα, «οπότε η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι χαλαρή».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτρορείο Ειδήσεων, ο  υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογράμμισε, ακόμα, ότι τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας διάλογο για το μέλλον της, «ο διάλογος αυτός πρέπει να ενταθεί, να αποκτήσει σχήμα στο επίκεντρο του οποίου θα πρέπει να είναι η εκπόνηση ενός νέου αφηγήματος πολιτικού, οικονομικού, και κοινωνικού που θα δώσει μια νέα προοπτική στην Ευρώπη, θα γεννήσει μια νέα ελπίδα, θα πείσει τους ευρωπαίους πολίτες ότι υπάρχει δρόμος για μια Ευρώπη με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Μια Ευρώπη που θα συγκρουστεί με τις κοινωνικές διακρίσεις και θα προστατεύσει τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου ως ένα δημόσιο αγαθό στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της αλληλοαποδοχής που πρέπει να υπάρχει».

«Στοχεύουμε σε αυτές τις ευρωεκλογές» υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής, «να μπορέσουμε να ανατάξουμε το δρόμο που τα τελευταία χρόνια βαβίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και που όλοι διαπιστώνουν ότι οδηγεί σε αδιέξοδο. Κινείται η Ευρώπη πλέον στο πλαίσιο ενός πυροδοτούμενου ευρωσκεπτικισμού που εμπορευματοποιεί την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Σήμερα, υπάρχει μια Ευρώπη που αδυνατεί να συγκρουστεί με το πολυεθνικό κεφάλαιο το οποίο αρπάζει τον πλούτο κάθε χώρας και τον φορολογεί όπως τον βολεύει. Μια Ευρώπη που αδυνατεί να φορολογήσει τους κολοσσούς του διαδικτύου, μια Ευρώπη που αποδυναμώνεται συνεχώς από κοινωνικούς θεσμούς στο πλαίσιο της λιτότητας που είναι η μήτρα της διεύρυνσης των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Μια Ευρώπη που παρουσιάστηκε στην κρίση της Μέσης Ανατολής χωρίς γεωστρατηγική παρουσία και που είχε ως συνέπεια την αδυναμία της να διαχειριστεί το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Έτσι, η ίδια η Ευρώπη εμφανίστηκε ανέτοιμη και ανέντιμη απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που αφορούσε τη ζωή και την αξιοπρέπεια χιλιάδων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν, χωρίς να ήθελαν, να από την πατρίδας τους».