Κοινή δήλωση 4 συλλόγων της Πάτρας: Βρώμικη είναι η επίθεση που εξαπολύθηκε κατά των εργαζομένων του Δήμου | dete

Κοινή δήλωση 4 συλλόγων της Πάτρας: Βρώμικη είναι η επίθεση που εξαπολύθηκε κατά των εργαζομένων του Δήμου

Σε κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι 4 σωματείων της Πάτρας απαντούν σε πρωτοσέλιδο τοπικού Μέσου ενημέρωσης σχετικά με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην καθαριότητα και την εικόνα της πόλης. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι: Δημήτρης Αθανασιάδης, Πρόεδρος  Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου, Κώστας Ξιούρας, Πρόεδρος  Σωματείου Υπηρεσιών Καθαριότητας Δήμου Πατρέων, Βασίλης Παπανδριανός, Πρόεδρος  Σωματείου Οδηγών Χειριστών Δήμου Πατρέων και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Πρόεδρος Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, “την ώρα που οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας δίνουν την μάχη από τα μεσάνυχτα, αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας για την αποκομιδή των απορριμμάτων της πόλης, τοπικό μέσο ενημέρωσης με πρωτοσέλιδο αναφέρει  πως «Βρώμισε η πόλη, τι κάνεις Δήμαρχε;».

Ανακάλυψαν μάλιστα και «αγανάκτηση» για τα συσσωρευμένα σκουπίδια των 3 ημερών της απεργιακής μας κινητοποίησης. Αυτό που πραγματικά βρωμίζει την πόλη είναι η μαύρη προπαγάνδα του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης. Βρώμικη είναι η επίθεση που εξαπέλυσε κατά των εργαζομένων του Δήμου, των εργατών καθαριότητας που σε σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας με τον ιδρώτα τους καθαρίζουν την πόλη, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Γνωρίζουν ότι με το νόμο που ψηφίστηκε χτες από τη βουλή παραδίνονται κρίσιμες για το λαό υπηρεσίες όπως τα απορρίμματα ο ηλεκτροφωτισμός το πράσινο στους ιδιώτες, οι οποίοι θα ληστέψουν τους δημότες μας αποκομίζοντας μεγάλα και σίγουρα κέρδη. Γνωρίζουν ότι κινδυνεύει το ψωμί των οικογενειών μας και ότι καταργείται το δικαίωμα μας να οργανωνόμαστε σε σωματεία και να αγωνιζόμαστε χωρίς την κηδεμονία και την παρακολούθηση από το κράτος και τους εργοδότες.

Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι των δήμων κατάφεραν να μην καταργηθούν από 1η Νοέμβρη τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Αυτή η επίθεση εξαπολύθηκε γιατί έχουν διαλέξει μετερίζι, υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και όχι τον πατραϊκό λαό και τις ανάγκες του. Οι εργαζόμενοι του Δήμου όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της πόλης έχουν καταλάβει από καιρό το ρόλο τους, και το τι υπερασπίζονται. Εμείς ενωμένοι θα αγωνιζόμαστε τόσο για το ψωμί μας, όσο και για να παρέχονται υψηλού επιπέδου και χαμηλού κόστους υπηρεσίες καθαριότητας στον Πατραϊκό λαό”.