Κατολισθήσεις στην Ηλεία – Κλειστός ο δρόμος του φράγματος του Αλφειού | dete

Κατολισθήσεις στην Ηλεία - Κλειστός ο δρόμος του φράγματος του Αλφειού

Κλειστός είναι στο ύψος του Φράγματος Αλφειού ο δρόμος που ενώνει τα Μακρίσια με την Αρχαία Ολυμπία και την Αλφειούσα, εξαιτίας κατολίσθησης που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Το έδαφος φαίνεται ότι συγκέντρωσε μεγάλο όγκο νερού και «μαλάκωσε», με συνέπεια να αποκολληθούν βράχοι και κατολισθήσουν στο οδόστρωμα.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο σημείο για λόγους ασφαλείας και μέχρι να απομακρυνθούν τα βράχια, καθότι ελλοχεύει κίνδυνος για πεζούς και οδηγούς.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, η κατολίσθηση πιθανότατα οφείλεται στις ισχυρές βροχοπτώσεις και στην κλίση του εδάφους.

«Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουμε, έπεσαν στον δρόμο πέντε βράχοι μεγάλοι, από μισό έως έναν τόνο βάρος. Το σύρμα και τα κλαδοπλέγματα που έχουν βάλει, συγκράτησαν τα χώματα. Φαίνεται ότι η κλίση του εδάφους, καθότι είναι πλαγιά, συνετέλεσε στο να εκδηλωθεί αυτή η κατολίσθηση.

Επειδή είναι πολύ πιθανό να έχουμε κι άλλα τέτοια φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, ο κόσμος πρέπει να προσέχει πάρα πολύ στις καθημερινές του μετακινήσεις», είπε ο κ. Γιακουμής.