Καλωσόρισμα από τον Ξένιο Δία στους Παράκτιους της Πάτρας | dete

Καλωσόρισμα από τον Ξένιο Δία στους Παράκτιους της Πάτρας

Ενα πολύ θερμό καλωσόρισμα που ανταποκρίνεται κιόλας στις μυθολογικές επιταγές του Ξένιου Δία, επιφύλαξε στους επικεφαλής των αποστολών οι οποίες συμμετέχουν στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, η Οργανωτική Επιτροπή.

Η εκδήλωση της επίσημης υποδοχής φιλοξενήθηκε το Σάββατο, 24 Αυγούστου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και είχε μια βαρύνουσα σημειολογική παραπομπή: στην Πάτρα, ως γνωστόν, γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1859 ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής Κωστής ΠΑΛΑΜΑΣ, που έγραψε τους στίχους του Ολυμπιακού Ύμνου, τον οποίο μελοποίησε ο συνθέτης Σπύρος ΣΑΜΑΡΑΣ.

Η Οργανωτική Επιτροπή καλωσόρισε τους εκπροσώπους των Εθνικών Ομοσπονδιών, τους ενημέρωσε για τη διοργάνωση, τους πρόσφερε εθιμοτυπικά δώρα και τους ευχήθηκε τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία στους Αγώνες.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Amar ADDADI, ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Γιώργος ΡΟΔΗΣ και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Ανίτα ΚΟΥΜΟΥΣΗ.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε εκ μέρους του Τομέα των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της ΟΕ, Κατερίνα ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΡΗ. Εκτός των εκπροσώπων των εθνικών ομοσπονδιών, στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ, Ιάκωβος ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ και ο Γενικός Διευθυντής της «Πάτρα 2019», Ηλίας ΔΑΛΑΪΝΑΣ.

Η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης

  • τη Γεωργία ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ, Υπεύθυνη του Μουσείου
  • την Αναστασία ΚΟΥΜΟΥΣΗ, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας
  • τη σοπράνο Λένα ΣΟΥΡΜΕΛΗ
  • τη διακεκριμένη πιανίστρια Olena FEDKO ,
  • τον Θεόδωρο ΜΑΛΛΙΑ και τον Λουκά ΓΕΩΡΓΙΟΥ, από τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας - Κωστής Παλαμάς, για την εξαιρετική έκδοση που είναι αφιερωμένη στον Ολυμπιακό Ύμνο και προσφέρθηκε ως δώρο στις ξένες αντιπροσωπείες.