Καλείται να «ξεμπερδέψει» την Πατρών Πύργου | dete

Καλείται να «ξεμπερδέψει» την Πατρών Πύργου

 

Tο μεγάλο στοίχημα των νέων έργων, αλλά και της διαχείρισης μιας σειράς διαγωνισμών που ξεκίνησαν μεν το τελευταίο διάστημα παρουσιάζοντας όμως μεγάλες…ουρές, όπως η Γραμμή 4 του μετρό, η Πατρών Πύργου, ο ΒΟΑΚ, η προμήθεια των 750 λεωφορείων, τα ηλεκτρονικά διόδια θα έχει να διαχειριστεί ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,  Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής.

Η θητεία του ως τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα των Υποδομών και των Μεταφορών τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί όπλο στη φαρέτρα του νέου επικεφαλής του Υπουργείου, που δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου.

Από την θέση του αρμόδιου τομεάρχη έθεσε λίγο πριν τις εκλογές τις προτεραιότητες της ΝΔ στους κρίσιμους τομείς των Υποδομών και Μεταφορών, ψέγοντας τον προκατοχό του κ. Χρήστο Σπίρτζη ότι δεν κατάφερε να ξεκινήσει ούτε ένα μεγάλο έργο, δεν αφήνει πίσω ούτε μία ώριμη μελέτη και έχει να επιδείξει μια σειρά από παταγωδώς αποτυχημένους χειρισμούς, με πιο εμβληματική περίπτωση το Πάτρα-Πύργος.

Στο επίπεδο δε των εν εξελίξει διαγωνισμών, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα τους διαχειριστεί η νέα ηγεσία του Υπουργείου, από την πλευρά της οποίας το προηγοϋμενο διάστημα διαμηνύετο ότι θα επανεξεταστούν όλοι με όρους βιωσιμότητας.