Καλάβρυτα: Με χημικά ρίχνει ο δήμος τους βράχους στον δρόμο της Ζαχλωρού | dete

Καλάβρυτα: Με χημικά ρίχνει ο δήμος τους βράχους στον δρόμο της Ζαχλωρού

Kλειστός παραμένει από το Σάββατο του Λαζάρου ο Οδοντωτός Σι δηρόδρομος λόγω του υπό εξέλιξη φαινομένου κατολίσθησης στη Ζαχλωρού, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις εισιτηρίων από τουρίστες που ήθελαν να επισκεφθούν τα Καλάβρυτα, μέσα από αυτή την ιδιαίτερα ξεχωριστή διαδρομή, με το τρενάκι.

Ο Προϊστάμενος του ΟΣΕ Πάτρας Χρήστος Οικονόμου επισημαίνει ότι προέχει η ασφάλεια των επιβατών γι΄αυτό και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια και βρίσκονται εν αναμονή ενημέρωσης από τον Δήμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε να ανοίξει και πάλι η γραμμή.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς r αναγνωρίζει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το φαινόμενο στον τουρισμό της περιοχής και επισημαίνει πως καταβάλλεται προσπάθεια για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπιση του  προβλήματος.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του από τους γεωλόγους,  το φαινόμενο θα αντιμετωπιστεί με χημική μέθοδο και συγκεκριμένα με την έγχυση χημικών μέσα στους βράχους που στέκονται απειλητικοί, προκειμένου αυτοί να καταπέσουν. Η  μέθοδος ονομάζεται διογκωμένη τσιμεντοειδής έγχυση και στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Ο δρόμος προς Κάτω Ζαχλωρού όπως έχει ανακοινώσει ο Δήμος, λόγω μεγάλης και επικίνδυνης κατολίσθησης που έγινε σ’ αυτόν, με πτώση μεγάλων και επικίνδυνων βράχων, στη στροφή, ένα περίπου χιλιόμετρο, πριν από το χωριό και η κυκλοφορία, από και προς το χωριό είναι κλειστός και η πρόσβαση θα γίνεται από τον χωματόδρομο, αριστερά του χωριού, προς τ’ αμπέλια και τη θέση «Λινούς».

"Συγκεκριμένα, κατεβαίνοντας από Καλάβρυτα προς Κάτω Ζαχλωρού, συνεχίζουμε το δρόμο προς Δουμενά και αμέσως μόλις περάσουμε την Άνω Ζαχλωρού, στα 700 περίπου μέτρα, στρίβουμε, στον πρώτο χωματόδρομο δεξιά, που οδηγεί στην Κάτω Ζαχλωρού.

Ως προς τη διεξαγωγή του 39ου περάσματος του φαραγγιού του Βουραϊκού, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 12 Μαΐου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ορειβασίας , Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης, Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων Χαρίλαος Ερμείδης αναφέρει στο thebest.gr πως το πέρασμα θα διεξαχθεί σε κάθε περίπτωση, κανονικά, ακόμα και αν δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, μια και υπάρχει εναλλακτική διαδρομή.