Θλίψη στο χώρο των προσκόπων – Έφυγε ο Δημήτρης Σαργέντης | dete

Θλίψη στο χώρο των προσκόπων - Έφυγε ο Δημήτρης Σαργέντης

Έφυγε χθες από τη ζωή ο πρώην Έφορος Περιοχής Προσκόπων Πελοποννήσου και εξέχων στέλεχος του Ηλειακού Προσκοπισμού, ο Δημήτρης Σαργέντης, σε ηλικία 85 ετών.

Ο Δημήτρης Σαργέντης εντάχθηκε στον Προσκοπισμό σε ηλικία 18 ετών, το 1951 ως αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος έλεγε, των εφηβικών του ανησυχιών αλλά και του εκπαιδευτικού προγράμματός του προσκοπισμού που ερχόταν να συμπληρώσει τις σπουδές του, στην παιδαγωγική ακαδημία.

Υπηρέτησε την Προσκοπική κίνηση από τη θέση του Εφόρου περιοχής Προσκόπων Πελοποννήσου, στις αρχές της δεκαετίας του 90, αλλά και από διάφορες θέσεις στην Περιφερειακή Εφορεία Ηλείας και ως επικεφαλής της Τοπικής Εφορίας Πύργου. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Προσκοπική Εκπαίδευση και απέκτησε το πτυχίο του Διακριτικού Δάσους κλάδου Λυκοπούλων και κλάδου Προσκόπων. Ήταν Αρχηγός σε δεκάδες σχολές και κατασκηνώσεις.

Όλοι τον θυμόμαστε, όταν πλέον είχε αποχωρήσει από την ενεργό κίνηση, να μας επισκέπτεται στις κατασκηνώσεις και με πολύ κέφι να διευθύνει κάποιο τραγούδι ή κάποιο παιχνίδι στην Προσκοπική Πυρά.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαΐου στις 17.00 στον Ιερό Ναό Αγ. Πάντων

ilialive