ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» έρχεται με πολικό κρύο και ανέμους 9 μποφόρ | dete

ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» έρχεται με πολικό κρύο και ανέμους 9 μποφόρ

«Ωκεανίς» ονόμασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το νέο σύστημα κακοκαιρίας όπου σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά μετεωρολογικά μοντέλα αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Σάββατο στην Πάτρα θα έχουμε κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, που θα φθάσει σχεδόν τους μηδέν βαθμούς και πρόγνωση για χιονόπτωση τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν θα φθάσουν ακόμη και τα 9 Μποφόρ.

 

Η πρόγνωση για την Πάτρα 

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, η «Ωκεανίς» θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 22/02/2019 και κυρίως το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 - Κυριακή 24/02/2019.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.

Επισημαίνεται ότι τα προγνωστικά στοιχεία είναι ακόμη αρκετά ευμετάβλητα. Λεπτομέρειες σχετικά με τις περιοχές που θα δεχτούν τις σημαντικότερες χιονοπτώσεις, καθώς και τα υψόμετρα χιονόπτωσης ανά περιοχή (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα δοθούν το επόμενο 24ωρο.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη.

Παράλληλα, το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 - Κυριακή 24/02/2019, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.