Η ώρα της ευθύνης | dete

Η ώρα της ευθύνης

Του Φωκίωνα Ζαϊμη,

Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Αχαϊας, με τον συνδυασμό 'Όλα από την αρχή"

 

Η απερχόμενη διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, δεν είναι νεόφερτη στα κοινά της περιοχής μας. Ο σημερινός Περιφερειάρχης συμμετέχει στα κοινά, από διάφορες θέσεις εξουσίας, από το 1994. Εύλογα λοιπόν τίθενται τα εξής ερωτήματα:

*Είμαστε ευχαριστημένοι με την εξέλιξη της πορείας του τόπου μας;

*Μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο, από μια διοίκηση που διαφεντεύει τον τόπο για 25 χρόνια και η μόνη της αγωνία, είναι η πολιτική της επιβίωση σε καρέκλες εξουσίας; Φτάνουμε στην ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος 2014 – 2020, όπου είχαμε την μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε συνολικούς πόρους, άνω των 740 εκατ. ευρώ, αλλά, μέχρι σήμερα η απορροφητικότητα παραμένει καθηλωμένη, σε λιγότερο από 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις στο 13%.

Στην τελευταία ίσως δυνατότητα που είχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να αξιοποιήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό Κοινοτικών πόρων, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό και αυτό φαίνεται σε όλους τους κοινωνικούς και αναπτυξιακούς δείκτες.

Θα επιτρέψουμε να χαθεί μια ακόμα ευκαιρία για την Δυτική Ελλάδα και την Αχαΐα; Θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες ευρωπαϊκές Περιφέρειες;

Η Δυτική Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να πρωταγωνιστεί με αρνητικό τρόπο, κρατώντας τα «σκήπτρα» στις αρνητικές στατιστικές και τις κακές ειδήσεις και αυτή, είναι η δική μας ευθύνη.

Η Δυτική Ελλάδα πρέπει να κάνει τώρα μια στροφή, για να αποκτήσει ξανά την ταυτότητα μιας εξωστρεφούς και δυναμικής «νησίδας» ανάπτυξης, οικονομικής ευρωστίας και προκοπής για όλους, που θα βασίζεται στο τρίπτυχο αειφορία – καινοτομία – συνοχή.

Η Δυτική Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη από μια αξιοκρατική και καθολική αλλαγή τόσο ως προς την πολιτική της εκπροσώπηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και ως προς τη γενικότερη αντίληψη περί ανάπτυξης.

Εμείς, οι άνθρωποι της παράταξης «Όλα από την αρχή», πιστεύουμε και οραματιζόμαστε μια Περιφέρεια δυναμική, υπερήφανη, ενωμένη που θα πατάει γερά στα πόδια της, θα αξιοποιεί κάθε ευρώ που πέφτει σε αυτόν τον τόπο, είτε πρόκειται για δημόσιες επενδύσεις, είτε για ιδιωτικές επενδύσεις και κεφάλαια, που θα παράγουν αποδεδειγμένα προστιθέμενη αξία, με όρους απασχόλησης και εισοδήματος για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις. Δημόσιες υποδομές που θα εξυπηρετούν το σκοπό τους και είναι αποδεδειγμένα αναγκαίες και αποδοτικές. Μια Περιφέρεια, αρωγός και όχι «εμπόδιο» σε κάθε υγιή πρωτοβουλία.

 

Άμεσος στόχος μας, είναι να απελευθερωθούν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, οι οποίες θα παράξουν νέο πλούτο και θα εξασφαλίσουν ευημερία και προκοπή για όλους τους πολίτες της. Αυτή την προοπτική, πρεσβεύει με τον εξαιρετικό συνδυασμό «Όλα από την αρχή», ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, επιλέγοντας πρόσωπα που βλέπουν την ενασχόληση με τα κοινά ως μέσο προσφοράς και όχι επιβίωσης.

Η επιλογή των κατάλληλων προσώπων είναι η δική σας ευθύνη.