Η ώρα της ανόρθωσης | dete

Η ώρα της ανόρθωσης

Της Ασπασίας Ρηγοπούλου

 

Να που φτάσαμε στην επόμενη μέρα των εκλογών. Με διαμορφωμένα πλέον δεδομένα, τα οποία δείχνουν να μας ανοίγουν τον δρόμο της εξόδου από το τούνελ, οφείλουμε να εργαστούμε ομαδικά και οργανωμένα για να μην λοξοδρομήσουμε.
Οι βάσεις έχουν μπει για να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη και επιβεβλημένη αλλαγή, η οποία αποτελεί μονόδρομο για να βγούμε στο φως.
Στην προεκλογική μου αρθρογραφία είχα επισημάνει ότι η αποχή, η παθητική στάση και η θυμωμένη ψήφος που δεν αποτελεί καρπό σκέψης και προβληματισμού, όχι μόνον δεν βοηθούν στο να πετύχουμε το παραπάνω αλλά είναι γενεσιουργός αιτία πολλών άλλων προβλημάτων. Ευτυχώς η κάλπη έδειξε ότι αυτή τη φορά υπήρξε και σκέψη και σωστή διάγνωση της πραγματικότητας που ζούμε.
Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει όλους σε θέση μάχης και ετοιμότητας, ώστε να χτιστεί, πάνω στα θεμέλια που έβαλαν οι κάλπες της Κυριακής, το οικοδόμημα της αναγεννημένης Ελλάδας.
Ο πολίτης και ιδιαίτερα η μεσαία τάξη, που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, έχει υποστεί πολλά δεινά. Φτάνει η ώρα της ανόρθωσής της που αποτελεί και το βασικό στόχο του προγράμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αυτό επιθυμούμε και επιδιώκουμε και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία μπορεί να αποτελέσει έναν ουσιαστικό αναπτυξιακό πυλώνα. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης έδειξε την ικανότητά του και οι πολίτες με την ψήφο τους την αναγνώρισαν. Απομένει η αναγνώριση αυτή να πολλαπλασιαστεί στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής.
Μη μας διαφεύγει ότι για να συμβούν τα παραπάνω, πρέπει να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος. Κι αυτό προϋποθέτει συμμετοχή, εργατικότητα, ώριμη σκέψη και απόφαση.

 

* Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι ιατρός - ακτινοδιαγνώστρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.