Η τελειόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας βραβεύτηκε σε διαγωνισμό ποίησης | dete

Η τελειόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας βραβεύτηκε σε διαγωνισμό ποίησης

Η  τελειόφοιτη της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Λένα Νάτση διακρίθηκε με το βραβείο Αδημοσίευτου Ποιήματος στον διαγωνισμό Διεθνές Βραβείο Ποίησης Castello Di Duino που είχε θέμα «Έχω ένα όνειρο». Το βραβευμένο ποίημα της αναμένεται να μεταφραστεί στα Αγγλικά και Ιταλικά και θα συμπεριληφθεί σε ιταλική έκδοση.

Η πρωτοβουλία του σκηνοθέτη Τσέζαρι Γκραουζίνις, διευθυντή σπουδών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που από το 2016 και κάθε χρόνο, την 21η Μαρτίου, καθιέρωσε  να γιορτάζουν  οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης συμμετέχοντας σε ποιητικό μαραθώνιο, ήταν και η αφορμή να τολμήσουν οι σπουδαστές της Σχολής να παρουσιάσουν και δικά τους  ποιήματα στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση στο θεατράκι Μπάρρυ, στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, σε καταστήματα, δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες.

Πιστεύοντας βαθιά ότι η ποίηση πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής μας πραγματικότητας, είναι ενθαρρυντικό ότι κάθε χρόνο οι σπουδαστές επιλέγουν να μοιραστούν με το κοινό  την αγάπη τους για τον ποιητικό λόγο, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.