Η πρωθιέρεια Αγγελική Ανδριοπούλου της Εθνικής ομάδας στους Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας | dete

Η πρωθιέρεια Αγγελική Ανδριοπούλου της Εθνικής ομάδας στους Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας

«Είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος με λόγια αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα. Η συμμετοχή στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας είναι μια υπέροχη και φανταστική εμπειρία. Πρόκειται στην ουσία για μια μικρογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων».

Τι κι αν έχει κατακτήσει 169 μετάλλια στην πολυετή καριέρα της στο θαλάσσιο σκι, εξι εκ των οπόίων  σε Παγκόσμια πρωταθλήματα; Η Αγγελική ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ παραμένει ενθουσιώδης και ερωτευμένη με το σπορ που την ανέδειξε, αλλά το ανέδειξε και η ίδια  Η 43χρονη πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στις φιγούρες (Tricks), ενώ θα ταξιδέψει και μερικά χιλιόμετρα πιο βόρεια, στο Αγρίνιο, όπου θα συμμετάσχει και στο αγώνισμα του Slalom στη Λίμνη Στράτου.

«Ακόμη κι αν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν να έχουμε μια ήρεμη θάλασσα, εμείς θα τα βάλουμε και με τα κύματα και με τα ρεύματα για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» τονίζει η ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία υπήρξε η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Εναρξης.

«Όταν με ενημέρωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ένιωσα πολύ μεγάλη χαρά, τιμή και συγκίνηση. Τα συναισθήματα μου κορυφώθηκαν στη διάρκεια της παρέλασης και κυρίως όταν ακούστηκε η λέξη "Ελλάς" και οι συναθλητές μου που βρίσκονταν πίσω μου, χειροκροτούσαν και επευφημούσαν. Αυτή η στιγμή, μαζί με την επιλογή μου πρόπερσι στο Hall of  Fame του WAter Skiing, είναι οι πιο σημαντικές στην καριέρα μου".

Σε ό,τι αφορά την ελληνική παρουσία στους Αγώνες, η ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ εκτιμά ότι "θα κατακτήσουμε πολλά μετάλλια, καθώς παίζουμε εντός έδρας και ο κόσμος θα μας δώσει ενέργεια, ενώ ειδικότερα στο Water Skiing θα έχουμε μεγάλο συναγωνισμό με την Γαλλία και την Ιταλία".

Η ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ αποκάλυψε πώς μυήθηκε στο αγαπημένο άθλημα της: «Αρχικά ασχολήθηκα με το χειμερινό σκι. Οι γονείς μου ήθελαν να κάνω αθλητισμό, αλλά όχι πρωταθλητισμό. Ο πατέρας μου ασχολούνταν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι να πάρω μέρος στους πρώτους αγώνες θαλασσίου σκι στην Βάρκιζα. Ε, αυτό ήταν, νίκησα και έκτοτε κόλλησα με το άθλημα. Θεωρώ ότι το άθλημα ταιριάζει πολύ στους Ελληνες, άλλωστε η χώρα μας βρέχεται παντού από θάλασσα".

Πόσο καιρό θα βρίσκεται ακόμη εν δράσει; «Πρόκειται για ένα σπορ που επιτρέπει σε έναν αθλητή να αγωνίζεται για αρκετά μεγάλη χρονική διάρκεια, λόγω της τεχνικής που απαιτεί. Κακά τα ψέματα, έχουμε φτάσει στο ηλικιακό ταβάνι, όμως το σκαρί βαστάει ακόμα καλά».

Στην Πάτρα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα έχει την υποστήριξη των δυο γιών της, του Μάρκου, ηλικίας 3,5 ετών και του Ερρίκου, 5 χρονών. Η ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ έχει σχέσεις με την Πάτρα, απ' όπου κατάγεται η μητέρα της Χριστίνα ΜΑΜΑΛΗ, βοηθός του Competition Manager, Δήμου ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, υπεύθυνη Εθελοντών και πρόεδρος των Κριτών στη διοργάνωση.