Η εορτή της Παναγίας της Βοήθειας στο ΠΓΝΠ | dete

Η εορτή της Παναγίας της Βοήθειας στο ΠΓΝΠ

Με λαμπρότητα εορτάσθη την Δευτέρα του Θωμά, 6.5.2019, η εορτή της Παναγίας της Βοηθείας στον Ιερό Ναό «Παναγία η Βοήθεια» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, το οποίον φέρει το όνομα της Παναγίας της Βοηθείας.
• Την παραμονή της εορτής, 5.5.2019, ετελέσθη η ακολουθία του Εσπερινού και επηκολούθησε η ιερά Λιτανεία της εικόνος της Παναγίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ο οποίος ωμίλησε επικαίρως, εν πληθούση Εκκλησία.
• Ανήμερα, 6.5.2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή της Διοικητρίας και του λοιπού Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου και πλήθους Λαού.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην βοήθεια που παράσχει η Παναγία σε κάθε άνθρωπο, ο οποίος προστρέχει στη σκέπη Της και στην προστασία Της και έκαμε αναφορά στην παρουσία της Παναγίας στο μεγάλο Νοσοκομείο των Πατρών και σε κάθε χώρο όπου υπάρχει ανθρώπινη ανάγκη και επίσης στην ενίσχυση που λαμβάνει ο κάθε άνθρωπος που προσκυνεί το Εικόνισμά Της στο Παρεκκλήσιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών που φέρει το όνομα της Παναγίας της Βοηθείας.
Τέλος, ανεφέρθη με θερμά λόγια στην κ. Διοικήτρια, στο Διοικητικό προσωπικό, στους Ιατρούς, στο Νοσηλευτικό προσωπικό και στους Εργαζομένους στο Νοσοκομείο, ιδιαιτέρως δε στον Ιερέα του Νοσοκομείου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλο και στους συνεργάτας του, που διακονούν με θυσιαστικό πνεύμα και αυταπάρνηση τους πάσχοντας συνανθρώπους μας.