Η αρπαγή της ανήλικης οδήγησε σε φονικό μητέρας τριών παιδιών- Στα δικαστήρια της Πάτρας ο δράστης | dete

Η αρπαγή της ανήλικης οδήγησε σε φονικό μητέρας τριών παιδιών- Στα δικαστήρια της Πάτρας ο δράστης

Μία αιματηρή συμπλοκή που οδήγησε στο θάνατο μία 28χρονη μητέρα τριών παιδιών –και τον σύζυγό της στο νοσοκομείο- ζωντάνεψε ξανά στα δικαστήρια της Πάτρας. Αντιμέτωπες μέσα στη δικαστική αίθουσα δύο συγγενικές οικογένειες ρομά από την Αμαλιάδα που μένουν η απέναντι από την άλλη και το 2015 έζησαν την πιο τραγική στιγμή της ζωής τους.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών κάθεται ο 32χρονος καθ’ ομολογία δράστης της ανθρωποκτονίας και ο πατέρας του. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια δεσμά για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε δέκα χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας,. Ο μικρότερος γιός της οικογένειας επίσης είχε καταδικαστεί για ψευδορκία.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Αφορμή για το φονικό ήταν η απαγωγή μίας ανήλικης τσιγγάνας, κόρη της οικογένειας των θυμάτων, από νεαρό ο οποίος έμενε στο σπίτι της οικογένειας των δραστών.

Ο νεαρός «έκλεψε» την 16χρονη και την μετέφερε στο σπίτι του στο Ζεφύρι Αττικής, ωστόσο η απαγωγή δεν είχε αίσιο τέλος και οδήγησε μία νέα γυναίκα στο χώμα και δύο άνδρες στη φυλακή.

Η οικογένεια της ανήλικης κοπέλας πήγε να ζητήσει εξηγήσεις ενώ θεώρησε την αδελφή του βασικού κατηγορούμενου ως το πρόσωπο, που της «φούσκωσε τα μυαλά».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η πλευρά των θυμάτων, ο βασικός κατηγορούμενος, μετά από προτροπή του πατέρα του, πήρε ένα πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί αναίτια και αδιακρίτως εναντίον της άλλης οικογένειας.

Η μια σφαίρα έπληξε σε ζωτικό όργανο, την 28χρονη εξαδέλφη και εξέπνευσε επί τόπου. Μια ακόμα σφαίρα βρήκε τον σύζυγό της τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα, ενώ η τρίτη σφαίρα χτύπησε ένα όχημα.

Από την άλλη η πλευρά των κατηγορουμένων, ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την οικογένεια  της ανήλικης και ότι ο δράστης πήρε το όπλο για εκφοβισμό ή για να προστατεύσει την οικογένειά του.

Πάντως κηλίδες αίματος βρέθηκαν στο δρόμο και στην αυλή του σπιτιού των θυμάτων.

Η δίκη διακόπηκε για τη επόμενη εβδομάδα.