Η ανάρτηση του Ακη Τσελέντη για το 2ο Λύκειο Πύργου… άναψε φωτιές | dete

Η ανάρτηση του Ακη Τσελέντη για το 2ο Λύκειο Πύργου... άναψε φωτιές

Φωτιές άναψε μια ανάρτηση του γνωστού καθηγητή σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκη Τσελέντη. Συνόδεψε μια φωτογραφία του 2ου Λυκείου Πύργου από την πλευρά της συμβολής των οδών Πατρών και Ζαϊμη που οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Πύργου, έχουν αποκαλύψει την κατάσταση του κτιρίου πίσω από τους σοβάδες και φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα.

«Αυτή η φωτό είναι τώρα από το 2ο λύκειο Πύργου. Το Σεπτ(έμβριο) θα δεχθεί μαθητές. Τι κάνει ο ΟΑΣΠ;;;» είναι το σχόλιό του και φυσικά αυτό προκαλεί εύλογες αντιδράσεις και απορίες στους πολίτες και κυρίως σε αυτούς που τα παιδιά τους θα φοιτήσουν τον ερχόμενο μήνα στο συγκεκριμένο σχολείο που έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960.

deutero2

Η υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία του δήμου Πύργου, κάνει ότι μπορεί για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του δήμου, αλλά στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται άμεση και ουσιαστική παρέμβαση, όπου ο αρμόδιος φορέας που είναι η ΚΤΥΠ, θα πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις για την στατική επάρκεια και την καταλληλότητα του σχολείου.

Και αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει χθες, μιας και ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι μικρός και δεν επαρκεί στην περίπτωση που χρειαστούν παρεμβάσεις ή προκύψουν άλλα πιο σοβαρά ζητήματα, να αντιμετωπιστούν.

Αναφερόμαστε σε ένα από τα πιο μεγάλα σχολεία της πόλης σε αριθμό μαθητών και αυτό το θέμα δεν μπορεί να είναι αφημένο στην τύχη του.

Αν το πρόβλημα δεν είναι σημαντικό και αντιμετωπίζεται να γίνει άμεσα, αν το κτίριο έχει σοβαρότερα ζητήματα να ενημερωθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος, οι γονείς και οι μαθητές...