Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: Βρέχει από χθες στην Πάτρα | dete

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: Βρέχει από χθες στην Πάτρα

Γενικευμένες βροχοπτώσεις αναμένονται κατά την διάρκεια του Σαββάτου στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Και ενώ μέσα στην Κυριακή διαφαίνεται εξασθένιση και απομάκρυνση του βαρομετρικού χαμηλού, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως ένα νέο θα αρχίσει να μας επηρεάζει από τις απογευματινές-βραδινές ώρες της ημέρας και από τα βορειοδυτικά, ευνοώντας αυτή την φορά την εκδήλωση των περισσότερων φαινομένων στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το διήμερο Δευτέρας & Τρίτης.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σάββατο 6/4: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται σε κεντρικό και νότιο Ιόνιο, παράκτια Δ-ΝΔ Πελοπόννησο και πιθανόν στην ΝΔ Αιτωλοακαρνανία, ενώ λιγότερο αξιόλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.

Ο υδράργυρος θα ανέλθει ως προς τις μέγιστες τους στους 16-18oC με τους ανέμους να πνέουν στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοανατολικοί 8-9bf με σταδιακή εξασθένιση αυτών από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα και παράλληλη στροφή τους σε νότιους-νοτιοδυτικούς.

Κυριακή 7/4: Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων κατά την διάρκεια της Κυριακής. Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και μετά με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ στο Ιόνιο το ρεύμα θα είναι νότιο-νοτιοδυτικό στα 4-5bf.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Σάββατο 6/4: Νεφώσεις με κατά περιόδους βροχοπτώσεις κατά βάση έως μέτριας έντασης. Ύφεση των φαινομένων από τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 13-18oC. Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 5-6bf, ενώ σε περιοχές πέριξ του Ρίου και υπήνεμες πλησίον του Παναχαϊκού όρους (Ρωμανός-Ελεκίστρα-Σούλι) οι ριπές τους αναμένεται να φθάσουν τα 8-9bf. Σταδιακή εξασθένιση από τις αργά πρωινές-προμεσημβρινές ώρες.

Κυριακή 7/4: Βελτιωμένος καιρός αρχικά στην πόλη με λίγη συννεφιά κατά περιόδους. Εκ νέου επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα με μπόρες και την νύχτα προς την Δευτέρα τοπικές καταιγίδες. Θερμοκρασία δίχως αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα νοτιοδυτικοί 4-5bf.

Δευτέρα & Τρίτη 8-9/4: Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν νέα κακοκαιρία να επισκέπτεται την δυτική Ελλάδα, επομένως και την πόλη της Πάτρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες, την επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων και την κάμψη του υδραργύρου, που πιθανόν να σημάνει και την εκδήλωση χιονοπτώσεων στα ορεινότερα τμήματα. Ο κύριος όγκος των φαινομένων αναμένεται κατά την διάρκεια της Δευτέρας.