Η Ελλάδα μπήκε για τα καλά στο χάρτη της αεροδιαστημικής τεχνολογίας | dete

Η Ελλάδα μπήκε για τα καλά στο χάρτη της αεροδιαστημικής τεχνολογίας

«H Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στο χάρτη της αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παραγωγής», επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και της Airbus Defence and Space, παρουσία της Βρετανίδας πρέσβεως, Κέιτ Σμιθ, τονίζοντας ότι σηματοδοτεί μία νέα πραγματικότητα για τη χώρα.

Τη συμφωνία υπέγραψαν, από μέρους του ΕΛΔΟ ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, και από την πλευρά της εταιρείας ο επικεφαλής του Earth Observation, Navigation & Science, Τζάστιν Μπερν, καθώς και ο διευθυντής Διαστημικών Συστημάτων του ομίλου Airbus για το σύνολο της Ευρώπης, Νικολά Σαμισί.

«Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, αφού ολοκλήρωσε τη στελέχωσή του -και στη βάση συμφωνιών που έχει συνάψει με τις υπηρεσίες διαστήματος της Γαλλίας και της Βρετανίας- έρχεται να καταδείξει με τη σημερινή συμφωνία ότι η Ελλάδα μπορεί και να κερδίσει σε επίπεδο παραγωγής και να προσελκύσει εξειδικευμένο προσωπικό, μέρος του οποίου θα είναι Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται σε μεγάλους οργανισμούς στο εξωτερικό», δήλωσε ο κ. Παππάς και συνεχάρη τον ΕΛΔΟ και την Airbus.

Στη συνέχεια, ο υπουργός ευχαρίστησε θερμά την πρέσβη «για την ξεχωριστή συμβολή της στην επίτευξη της συμφωνίας» τονίζοντας ότι «η σημερινή μέρα είναι ένα σημείο τομής στην εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο μερών».