Η Αχαΐα «μαζεύει» υπογραφές- 38. 562 λένε “όχι” στον Αμβρόσιο και 1.472 λένε “ναι” στη Νομική | dete

Η Αχαΐα «μαζεύει» υπογραφές- 38. 562 λένε "όχι" στον Αμβρόσιο και 1.472 λένε "ναι" στη Νομική

38.562 υπογραφές έχει συγκεντρώσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συγκέντρωσης υπογραφών Avaaz. Org το Κίνημα «Υπογράφουμε για να καθαιρεθεί ο Αμβρόσιος». Oι υπογραφές συλλέγονται από την ομάδα με την κατηγορία της «διαρκούς και επαναλαμβανόμενης δημόσιας υποκίνησης βίας / μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος κοινωνικών ομάδων», και η ανταπόκριση φαίνεται να είναι ικανοποιητική.

Ο Αμβρόσιος βεβαίως όχι απλώς δεν καθαιρείται, αλλά κατά καιρούς βλέπει και οράματα με την Παναγία και άλλους αγίους  να τον προτρέπουν να μην παραιτηθεί, ενώ οι κατά καιρούς παραιτήσεις τους έχουν λάβει τα χαρακτηριστικά της fake επιδημίας. Δεν χάνει επίσης την ευκαιρία να παρεμβαίνει με δημόσιες και εμπρηστικές δηλώσεις του στα κοινά, μηδέ της πολιτικής εξαιρουμένης, η οποία αποτελεί και την… αδυναμία του. Τελευταίο ηχηρό κρούσμα, η προεκλογική πρόσκληση «δώστε τη χαριστική βολή σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ!».

Μικρότερη κίνηση παρουσιάζεται στην  συγκέντρωση υπογραφών για την  ίδρυση Νομικής στην Πάτρα.

Στις 1.472  ανέρχονται  μέχρι στιγμής  οι υπογραφές  που συλλέγονται στην ίδια πλατφόρμα στη διεύθυνση: https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_NAI_STIN_IDRYSI_NOMIKIS...

Τα κείμενο που καλούνται να προσυπογράψουν οι πολίτες αναφέρει μεταξύ άλλων ότι χιλιάδες μαθητές της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να μπορούν να σπουδάζουν νομικά κοντά στο σπίτι τους, ότι ένα μεγάλο πανεπιστήμιο πρέπει να  διαθέτει μια νομική σχολή, ότι οι νομικές σχολές και η τεχνολογία πρέπει να συνυπάρχουν  και ότι δεν χρειάζεται να αυξηθούν οι εισακτέοι αλλά να μοιραστούν δικαιότερα όσοι  εισάγονται στις νομικές σχολές ώστε να είναι αποδοτικότερες οι σπουδές.

Μπορεί η Αχαΐα να  έχει την τιμητική της στη συγκεκριμένη σελίδα, αλλά τις περισσότερες υπογραφές τις συγκεντρώνουν τα ...γαϊδουράκια της Σαντορίνης.

63.210 άτομα έχουν υπογράψει για να σταματήσουν τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται για λόγους …τουριστικούς.

Γ. Κοντογεωργοπούλου

εφ. 7 Μέρες Ενημέρωση