Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανοίγει το εργοστάσιο της Πάτρας για το κοινό | dete

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανοίγει το εργοστάσιο της Πάτρας για το κοινό

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» και ανοίγει το εργοστάσιό της στην Πάτρα και προσκαλείτους φίλους της μπίρας να ανακαλύψουν από κοντά τα μυστικά της παραγωγής της και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που παράγουν μερικές από τις πιο αγαπημένες μάρκες στην Ελλάδα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας τα οποία ανοίγουν ταυτόχρονα τις πόρτες τους σε όλη την Ελλάδα και συστήνονται με το κοινό.

Το Πρόγραμμα ξενάγησης περιλαμβάνει:

  • Γνωριμία με την διαδικασία παραγωγής της μπίρας και την τέχνη της ζυθοποίησης
  • Ξενάγηση στο εργοστάσιο ακολουθώντας τη διαδρομή της μπίρας από την παραλαβή των πρώτων υλών έως και την εμφιάλωση
  • Καθοδηγούμενη γευσιγνωσία διαφορετικών τύπων μπίρας για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζουμε κάθε μπίρα

Οι ξεναγήσεις θα γίνουν σε 2 ομάδες με έναρξη στις 12.00& τις 15.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση στο https://bit.ly/317WhW5

Πως θα έρθετε στις εγκαταστάσεις μας:

  1. Με δικό σας όχημα: ΒΙΠΕ Πατρών, 26110, Πάτρα
  2. Με δωρεάν μεταφορά στο εργοστάσιο με λεωφορείο:
  • Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Τριών Συμμάχων
  • Ώρες αναχώρησης: 11.30 & 14.30

Λίγα Λόγια για το Εργοστάσιο της Πάτρας

Με σχεδόν 35 χρόνια λειτουργίας και 260 εργαζόμενους, το εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Συνολικά κάθε χρόνο παράγονται εκεί σχεδόν 150 προϊοντικοί κωδικοί και 1.400.000 εκατόλιτρα μπίρας, εκ των οποίων τα περίπου 90.000 εξάγονται.

Επίσης πριν από μερικές ημέρες, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η νέα γραμμή παραγωγής μηλίτη, που αποτελεί και την πρώτη αντίστοιχη εγκατάσταση στη χώρα μας  Έτσι, οι ετικέτες Μηλοκλέφτης και Strongbow θα παράγονται πλέον στην Ελλάδα από 100% ελληνικές πρώτες ύλες, με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία να έχει στόχο για το 2019 την παραγωγή 3 εκατομμυρίων λίτρων μηλίτη.

Σχετικά με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 55 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου HEINEKENN.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρεςAmstel, AmstelPils, AmstelDark, AmstelRadler, AmstelFree, AmstelFreeLemon, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, ΑΛΦΑ Χωρίς, Fischer, ΒΙΟΣ 5, ΜΑΜΟΣ (με παραχώρηση άδειας χρήσης σήματος από την οικογένεια Μάμος) καιBuckler από 100% ελληνικό κριθάρι, όπως και τις δύο μάρκες μηλίτη ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗ καιStrongbowστο εργοστάσιό της στην Πάτρα, με ελληνικές πρώτες ύλες. Παράλληλα, στο χαρτοφυλάκιό της ανήκει και τοφυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, ενώ εισάγει γνωστές μάρκες μπίραςμεταξύ των οποίων οι:Affligem, Sol, McFarland, Erdinger, Murphys, Duvel, Chimay. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.

Από το 2008 πραγματοποιεί το πρώτο και μεγαλύτερο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού μέσω του οποίου προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι για την κάλυψη του 100% των αναγκών για την παραγωγή των προϊόντων της. Οι ελληνικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό, με τα σύγχρονα ζυθοποιεία και τα 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία, δημιουργούν μια πλήρως καθετοποιημένη ελληνική διαδρομή για τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 19 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜVAUSTRIAHELLASISO 9001:2015 για την ποιότητα των προϊόντων, FSSC 22000: Version 4.1 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP), ISO 14001:2015 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού.

Επίσης, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CRIndex) για το 2013 καθώς και πολυάριθμες βραβεύσεις για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και το περιβάλλον. Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.

Website:www.athenianbrewery.gr/

 

Σχετικά με την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών:

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 12 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης η  ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την  κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την  θετική συμβολή  της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο  διατροφής,  προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 

Web site: https://www.ellinikienosizithopoion.gr/