Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβάζει δικό της σχήμα στις δημοτικές εκλογές | dete

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβάζει δικό της σχήμα στις δημοτικές εκλογές

Σην κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές στην Πάτρα ανακοίνωσε η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στην Πάτρα». Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και το όνομα του υποψηφίου δημάρχου της κίνησης.

Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης έχει ως εξής: «Οι δημοτικές εκλογές του 2019 θα είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική μάχη. Και αυτό γιατί οι χρονιές που μεσολάβησαν από τις εκλογές του 2014 ήταν χρονιές γεμάτες μάχες. Μάχες της εργατικής τάξης και της νεολαίας ενάντια στα μνημόνια και για να πάρουμε πίσω όσα μας στέρησαν. Αντιρατσιστικές μάχες για να ανοίξουμε τις πόλεις μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Μάχες αντιφασιστικές για να μην αφήσουμε χώρο στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Η πόλη της Πάτρας ήταν στο κέντρο όλων αυτών των μαχών. Από τις μεγάλες πανεργατικές απεργίες ως τις κινητοποιήσεις της φοιτητικής νεολαίας, τις αντιφασιστικές πορείες, τις μάχες του LGBTQ κινήματος και τα κινήματα γειτονιών η πόλη έδωσε το παρών. Ήρθε ο καιρός αυτές οι μάχες και ο κόσμος που τις έδωσε, να εκφραστούν και στις δημοτικές εκλογές.

Με αυτό τον γνώμονα η «Ανταρσία στην Πάτρα» ετοιμάζει την νέα εκλογική της κάθοδο. Με δύναμη την έμπνευση που δίνουν όλοι αυτοί οι αγώνες και η συμμετοχή μας σε αυτούς, στην Πάτρα αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και διεθνώς.

Από τους εργάτες και τους νεολαίους στις διαδηλώσεις της πόλης μέχρι τα Κίτρινα Γιλέκα στους δρόμους του Παρισιού. Με την εμπειρία που μάζεψε σε αυτά τα 5 χρονιά το σχήμα και το δυναμικό του, από την παρουσία του σε όλες τις μάχες της πόλης. Για να δώσουμε φωνή στην αριστερή εργατική εναλλακτική.

Καλούμε όλον τον αγωνιζόμενο κόσμο της πόλης να δυναμώσει αυτό το εγχείρημα. Όλες και όλους που θέλουν να παλέψουμε μαζί για να πάρουμε πίσω όσα μας στέρησαν τα μνημόνια, να φράξουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες, να δώσουμε αντικαπιταλιστική προοπτική στους αγώνες μας και να φέρουμε την φωνή τους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Με αυτό τον προσανατολισμό δεν γίνεται να έχουμε καμία σχέση με σχηματισμούς που δεν θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το μνημονικό πλαίσιο. Η παρουσία της υποψήφιας δημάρχου με την δημοτική μας κίνηση το 2014 στο συνδυασμό "Ώρα Πατρών" και η προβολή της ως επικεφαλής στα τοπικά ΜΜΕ, είναι σαφής προσπάθεια να καπηλευτεί ο εν λόγω συνδυασμός τους αγώνες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Ταυτόχρονα, αποτελεί λαθροχειρία καθώς η Λέττα Ζάγκλα έχει αποχωρήσει και διαχωρίσει την θέση της από την δημοτική κίνηση και την αντικαπιταλιστική αριστερά εδώ και χρόνια και δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το δημοτικό σχήμα ή κανέναν από τις γραμμές του.

Με αυτά κατά νου θα δώσουμε αποφασιστικά την μάχη των δημοτικών εκλογών και το 2019.

Για να οργανώσουμε την νίκη των αγώνων.

Για την αντικαπιταλιστική προοπτική.

Για να τα πάρουμε όλα πίσω.

Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή».