Ημερίδες ιστορίας και φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών | dete

Ημερίδες ιστορίας και φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει εκδήλωση στρογγυλής τράπεζας με τίτλο: «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα και το παράδειγμα των ελληνογερμανικών σχέσεων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.00, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συμμετέχουν: Jay Winter, Καθηγητής Ιστορίας (έδρα Charles J. Stille) στο Πανεπιστήμιο του Yale Gerhard Hirschfeld, Καθηγητής στο Ινστιτούτο Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης Έλλη Λεμονίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι εισηγήσεις και η συζήτηση θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα, με ταυτόχρονη μετάφραση από και προς την ελληνική γλώσσα.

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Εξάλλου το ερευνητικό σεμινάριο του ΠΜΣ «Θεωρητική και Πρακτική Φιλοσοφία» του Τμήματος Φιλοσοφίας θα πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο αναγνωστήριο Τμηματικής Βιβλιοθήκης Φιλοσοφίας, Κτήριο: Κ25 και ώρα: 19:00-21:00.

Πρόγραμμα Διαλέξεων:

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Δούκας Καπάνταης, Δ/ντης Ερευνών, Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας Ακαδημίας Αθηνών

«Απόδειξη της αρχής του Αποκλειόμενου Τρίτου στο Μετά τα Φυσικά Γ’»

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Μαρκ Μιχάλσκι, Επίκ. Καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών, υπό διορισμόν

«Max Wundt: Η φυλή στην ιστοριογράφηση της φιλοσοφίας»

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Κοσμάς Ρασπίτσος, Dr. Phil., ΕΔΙΠ Τμήματος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών

«Ο Μάρτιν Χάιντεγγερ και η μετάφραση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας»