“Ηλεκτρισμένη” ατμόσφαιρα στο ΕΑΠ, στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής | dete

"Ηλεκτρισμένη" ατμόσφαιρα στο ΕΑΠ, στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής

Κατά τη σημερινή (26/2/2019) συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ τέθηκε από τους Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΑΠ και τον εκπρόσωπο των μελών ΔΕΠ το θέμα της εφεξής εκπροσώπησης του πανεπιστημίου μας στις όποιες συζητήσεις προκύψουν με το Υπουργείο Παιδείας, από πρόσωπα που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ και συγκεκριμένα είτε τον Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Γ. Τσιμουρή, είτε τους Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΑΠ" αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΑΠ, Α.Μιχιώτης και Ι .Καλαβρουζιώτης και ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ Α.Δημητράς. 

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:  "Με την πρόταση αυτή, αν και πλειοψηφούσα κατά τη συνεδρίαση, διαφώνησαν μόνο
ο Πρόεδρος και δύο τακτικά μέλη της ΔΕ. Κατά τη συζήτηση της ανωτέρω πρότασης, ο Πρόεδρος της ΔΕ καταφέρθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς κατά των παρόντων Κοσμητόρων αλλά και του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι Κοσμήτορες και ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, τόσο τον Πρόεδρο όσο και τα ανωτέρω τακτικά μέλη της ΔΕ, να συνταχθούν με την ομόθυμη βούληση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ, για μη αλλοίωση της αυτοτέλειας και της αποστολής του
πανεπιστημίου μας.

Σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη για την όποια εξέλιξη και διοικητική αρρυθμία στο ίδρυμα ανήκει πλήρως σε όσους πίσω από τις πλάτες της ακαδημαϊκής κοινότητας και χωρίς την εντολή ή την εξουσιοδότηση κανενός θεσμικού ακαδημαϊκού οργάνου, εξυφαίνουν και διαβουλεύονται σχέδια για το μέλλον του ΕΑΠ".