Ηλεία: Μαθητές δεν πάνε σχολείο λόγω έλλειψης οχήματος | dete

Ηλεία: Μαθητές δεν πάνε σχολείο λόγω έλλειψης οχήματος

Οι μαθητές ενώ σε περίπου τέσσερις μήνες ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά. Η διευθύντρια του δημοτικού κ. Μαριάννα Στεργίου αναφέρεται στις στρεβλώσεις και την δυσλειτουργία του συστήματος και παρά τους αγώνες που έχει δώσει για να λυθεί το  πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών αυτό παραμένει άλυτο.

Η κ. Στεργίου δήλωσε: «Σχετικά με τις μεταφορές των μαθητών στο  δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας υπάρχει ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και περίπου δύο χρόνια. Παραμένει άλυτο παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες τόσο όσο μέσω του συστήματος όσο και σε επαφές που είχαμε με τους αρμόδιους παράγοντες.

Υπάρχουν τέσσερις μαθήτριες Ρομά οι οποίες μένουν στην περιοχή Άγιος Ιωάννης μια περιοχή έξω από την Ανδραβίδα και η οποία ανήκει με βάση βεβαίωση του δήμου στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Ανδραβίδας.

Οι μαθήτριες αυτές έχουν εγγραφεί στο σχολείο και μάλιστα δύο από αυτές κατάφεραν να ξεκινήσουν να διαβάζουν και να γράφουν αλλά έχουν διακόψει τη φοίτηση γιατί δεν υπάρχει μεταφορικό μέσον. Παρά τις εκκλήσεις μας και τα τηλεφωνά μας, παρά το γεγονός ότι εγώ η ίδια παρευρέθηκα στο δημοτικό συμβούλιο και εξέθεσα το πρόβλημα και μάλιστα εξήγησα το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και είπα ότι είναι ένας εν δυνάμει πληθυσμός που πρέπει να εντάξουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά μέσα στις σχολικές δομές, δεν έχει διευθετηθεί το θέμα. Αποτέλεσμα τα παιδιά να μην φοιτούν στο σχολείο και φυσικά να υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο παραμένει άλυτο.

πηγή: patrinews