Ηλεία: Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες | dete

Ηλεία: Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες

Συνέχεια στις πολυάριθμες και δυναμικές της κινητοποιήσεις δίνει  η ΟΑΣΗ.  Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 

"Με αφορμή την πληθώρα αντιλαϊκών μέτρων που έχει θεσπίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όλα τα χρόνια της διακυβέρνησής της, το ΔΣ και τα μέλη της Ομοσπονδίας καλούν αγρότες και κτηνοτρόφους από κάθε γωνιά της Ηλείας να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση και να αφυπνιστούν.

Με τον κλοιό να σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τον πρωτογενή τομέα, αγρότες και κτηνοτρόφοι αναμένεται να ξεχυθούν για ακόμα μια φορά στους δρόμους προκειμένου να φωνάξουν για όσα παράνομα τους έχει αφαιρέσει η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια.

Το Ασφαλιστικό, η φοροληστεία, το ακατάσχετο στους λογαριασμούς, η μη κατάργηση του αφορολόγητου, το ολοένα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, η επιθυμία-απαίτηση για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100%, το θέμα με τις τιμές των προϊόντων που είναι ιδιαίτερα μικρές και σε πολλές περιπτώσεις μένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι απλήρωτοι από τις εταιρείες, το χαμένο εισόδημα από τις καλλιέργειες μιας και το 2018 ήταν μια καταστροφική χρονιά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το κτηματολόγιο, είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και για τα οποία πραγματοποιήθηκε το κάλεσμα κινητοποίησης απ’ όλο το νομό.

Επιπλέον, στα παραπάνω συγκαταλέγεται το σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό με τις δίκες αγροτών που θέλησαν να βγουν και να φωνάξουν για όσα τους έχει στερήσει η κυβέρνηση. Η σημερινή κινητοποίηση είναι μιας πρώτης τάξεως προειδοποίηση προς την κυβέρνηση. Μέσα στο 2019 αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες, με την αμέσως επόμενη να είναι τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου όπου και πάλι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα βγουν στους δρόμους, αυτή τη φορά πανελλαδικά".

πηγή: patrisnews