Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Ασημένια» η Παπαχρήστου | dete

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Ασημένια» η Παπαχρήστου

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει από τη Γλασκώβη η Βούλα Παπαχρήστου. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν ήρθε δεύτερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σκωτία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν ο πρώτος αγώνας της Ελληνίδας για τη χειμερινή σεζόν διότι ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό.

Η «όμορφη μαμά» του ελληνικού στίβου ξεκίνησε με ένα άλμα που… έκοψε τα πόδια στις αντιπάλους της. Έφτασε τα 14,50, πέτυχε προσωπική επίδοση και μπήκε από νωρίς επικεφαλής των αθλητριών. Η Άνα Πελετέιρο (Ισπανία), όμως, «απάντησε» με 14,73, σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και εθνικό ρεκόρ, και πέρασε πρώτη, με την πρωταθλήτριά μας να μη μπορεί να βρει τα… πατήματά της και να έχει άκυρα άλματα. Στις δύο τελευταίες προσπάθειες η Παπαχρήστου έφτασε τα 14,07 και τα 14,33, κάτι που στέλνει θετικά μηνύματα εν όψει της σεζόν του ανοικτού στίβου.

Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε η Ρωσίδα Όλγα Σαλαντούχα, η οποία με πέτυχε και αυτή προσωπική επίδοση (14,47). Η Ρωσίδα αγωνίζεται με ουδέτερη σημαία εξαιτίας του γνωστού θέματος ντόπινγκ.