Επεισόδια στα Εξάρχεια: Συνελήφθη στέλεχος του Ρουβίκωνα – 18 συνολικά προσαγωγές | dete

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Συνελήφθη στέλεχος του Ρουβίκωνα – 18 συνολικά προσαγωγές

Σε 18 προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησε στη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία, μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια, στην Χ. Τρικούπη.

Η σύλληψη μάλιστα έγινε σε μέλος του Ρουβίκωνα με «πρωταγωνιστικό» ρόλο στις δράσεις του, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Ομάδα κουκουλοφόρων γύρω στις 22:00 επιτέθηκε σε ομάδα της ΔΙΑΣ η οποία συνόδευε διμοιρία των ΜΑΤ την ώρα που πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία. Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός με έγκαυμα στο χέρι και ένα τραύμα στο πόδι, μετά την πτώση του από την μηχανή. Άλλος ένας αστυνομικός τραυματίστηκε επίσης, χωρίς να έχει κάτι το σοβαρό ωστόσο.

Επιχείρηση σε καφενείο και προσαγωγές
Μετά την επίθεση στους αστυνομικούς, άρχισε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, η οποία πήγε σε γνωστό καφενείο στην οδό Τσαμαδού, όπου προσπάθησε να εισέλθει εντός. Κατά την διαδικασία, προχώρησαν στη προσαγωγή 18 συνολικά ατόμων, με μία από τις προσαγωγές να μετατρέπεται σε σύλληψη, αυτή του στελέχους του Ρουβίκωνα.

Εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ: Θα θρηνούσαμε θύματα
Τα επεισόδια έγιναν πολύ κοντά στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Παύλο Χρηστίδη, να αναφέρει μετά τα μεσάνυχτα, πως τα επεισόδια ήταν πολύ σοβαρά και θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει ακόμη και θύματα. «Η κυβέρνηση πρέπει πια να περάσει από τα λόγια στις πράξεις. Οι δολοφονικές επιθέσεις δεν σταματούν κι από τύχη δεν θρηνήσαμε ζωές. Αρκετά» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης.