Επίθεση vegan εναντίον φάρμας με γαλοπούλες, απειλούν να σκοτώσουν τον χασάπη | dete

Επίθεση vegan εναντίον φάρμας με γαλοπούλες, απειλούν να σκοτώσουν τον χασάπη

Ένας κτηνοτρόφος βομβαρδίστηκε με απειλητικά μηνύματα από vegans, όταν πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στους πελάτες την ευκαιρία να επιλέξουν τη γαλοπούλα τους, να της δώσουν όνομα και να τη φροντίσουν μέχρι να τη φάνε την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τη Times. Ως συνέχεια των απειλητικών μηνυμάτων βανδάλισαν το μαγαζί του. 

Γκράφιτι στα τζάμια της φάρμας, ψεκασμένοι νεκροί φασιανοί με σπρέι. Κανείς δεν περίμενε ότι η διαφήμιση της φάρμας  Greendale Farm Shop  θα είχε τόσο αρνητική... επίδραση στους καταναλωτές.

Η ανάρτηση του κτηνοτρόφου Ματ Κάρτερ στο Facebook, της φάρμας Greendale Farm Shop που μένει κοντά στο Ντεβόν της Βρετανίας, έλαβε πάνω από 4.000 σχόλια, κοινοποιήσεις και αντιδράσεις μετά την διαφήμιση της πρωτότυπης προσφοράς του στο δημοφιλές κοινωνικό μέσο.

Αλλά ενώ ήλπιζε ότι η ιδέα θα μπορούσε να προσελκύσει μερικές επιπλέον παραγγελίες από τους αγοραστές, τα περισσότερα μηνύματα τον χαρακτήρισαν «ψυχοπαθή», «δολοφόνο», ενώ τον κατηγόρησαν για έλλειψη συμπόνοιας.

Η μπάλα φυσικά πήρε και τους κρεατοφάγους πελάτες του Κάρτερ, οι οποίοι προσφέρθηκαν να διαφωνήσουν με τους vegans στα σχόλια. Με άλλα λόγια, σημειώθηκε αρένα διαδικτυακής μάχης.

 Ο 35χρονος κτηνοτρόφος πάντως δεν κατέβασε τη διαφήμιση και συνεχίζει να υφίσταται.

«Δεν νομίζω ότι είναι κακή η πρόθεσή μας» δηλώνει ο Κάρτερ. «Ο κρεοπώλης έλαβε τηλεφώνημα στο οποίο τον απείλησαν ότι θα του κόψουν το κεφάλι και θα το αφήσουν στον πάγκο, αν συνεχιστεί η συγκεκριμένη καμπάνια», συνεχίζει.

«Δεν πρόκειται να κατεβάσω τη διαφήμιση ή να σταματήσω αν εργάζομαι ως κτηνοτρόφος, επειδή ενοχλούνται οι vegan» δηλώνει.

Πολλοί ήταν αυτοί που δεν αντέδρασαν ψύχραιμα στη θέαση της συγκεκριμένης ανάρτησης. ««Η απόλυτη προδοσία. Κοιτάζοντάς τα στα μάτια, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια πληρώνοντας κάποιον άλλον για να ανοιχτούν οι λαιμοί τους, επειδή εμείς δεν μπορούμε να δούμε τη σκληρή εικόνα της σφαγής», γράφει ένας. «Τι λέτε να τους αφήσουμε μόνους τους και να φάμε κάτι άλλο;» γράφει άλλος. «Ονομάστε τα σαν τα κουτάβια σας, τις γάτες σας, τα παιδιά σας και μετά κόψτε τους τα κεφάλια και φάτε τα. Ο ορισμός της ψυχοπάθειας», γράφει ένας άλλος.

Έτσι, παρά τις απειλές από τους πιο ευαίσθητους πολίτες του Ντεβόν, φαίνεται πως αν είστε κάτοικος της περιοχής, προλαβαίνετε να «υιοθετήσετε» μια γαλοπούλα, πριν τη φάτε με την οικογένειά σας στις 25 Δεκέμβρη.