Εμπρηστές στην Αιγιάλεια! Σε διάσπαρτα σκουπίδια | dete

Εμπρηστές στην Αιγιάλεια! Σε διάσπαρτα σκουπίδια

 

Επικίνδυνες πυρκαγιές σε διάσπαρτα σκουπίδια, είναι το νέο «φαινόμενο» στην επιβαρυμένη Αιγιάλεια, που βλέπει μεν τα «βουνά» απορριμμάτων να λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα μετά μεγάλης δυσκολίας, αλλά φαίνεται πως κάποιοι βάλθηκαν να κάνουν τα δικά τους «παιχνίδια»... παίζοντας με τη φωτιά!

Οι εστίες, που ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, σε 6 κάδους των οδών Κορίνθου και Αγίων Αποστόλων Αιγίου (προς Σταφιδάλωνα), προβλημάτισαν μεν την Πυροσβεστική, η οποία δεν άργησε να επιβεβαιωθεί με τις επόμενες 15 εστίες τα ξημερώματα της Τρίτης που εμφανίστηκαν, μέσα σε 2 ώρες, σε Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Ακολη, Φασουλέϊκα, Λόγγο και Πανόραμα Συμπολιτείας, όπου εξαιτίας του αέρα η εξάπλωση των φωτιών ήταν ραγδαία.

Και μπορεί η αφετηρία όλων ανεξαιρέτως να ήσαν σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων, αλλά σε κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις, λίγο έλειψε να τυλιχθεί στις φλόγες σπίτι, στην αυλή του οποίου μπήκαν, αλλά την πορεία τους ανέκοψαν έγκαιρα οι πυροσβέστες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κάτοικοι του οικισμού Μεϊντανά... «ξυπνήσαμε έντρομοι, με τους καπνούς μέσα στα σπίτια μας»!

Με εντολή του διοικητή της ΠΥ Αιγίου Κώστα Γιαννόπουλου, δόθηκε εντολή να συλλεγούν στοιχεία των συμβάντων, ώστε να διερευνηθεί άμεσα, αν αυτές είναι απλά αποτέλεσμα «έκρηξης» κάποιων κατοίκων ώστε να απαλλαγούν από την έντονη δυσοσμία των σκουπιδιών, ή κάτι άλλο συμβαίνει.