Εκστρατεία για να σωθεί ο μικρός Παναγιώτη – Ραφαήλ | dete

Εκστρατεία για να σωθεί ο μικρός Παναγιώτη - Ραφαήλ

Εναι ξεκάθαρο.

Αν ο υπουργός Υγείας και το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, εγκρίνουν τη μετάβαση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ στη Βοστώνη για θεραπεία, το παιδί θα σωθεί. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κινδυνεύει άμεσα η ζωή του!

Θυμίζουμε πως ο ΕΟΠΠΥ είχε απορρίψει αρχικά το αίτημα και έχει γίνει ένσταση, ενώ και ο υπουργός Υγείας που είχε συναντηθεί με τους γονείς είχει δώσει διαβεβαιώσεις για την υποστήριξη της προσπάθειάς τους. Μετά την εκστρατεία με υπογραφές για συνάντηση μαζί του.

Η θεραπεία με ενέσιμο σκεύασμα στην Αμερική είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων, τον περίφημο FDA. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η θεραπεία αυτή είναι επιστημονικά θεμελιωμένη με αναλύσεις, εργαστηριακά πειράματα, μελέτες και άρα με δημοσιεύσεις που καταχωρούνται στη διεθνή βιβλιογραφία.

Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις μιας γραφειοκρατίας, η οποία δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί σε κοινωνικά αποδεκτή και ανθρώπινα ανεκτή βάση αυτήν την υπόθεση. Πρόκειται, επίσης, για μία ανεύθυνη πολιτικά και κοινωνικά συμπεριφορά του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κλείνει μάτια και αφτιά μπροστά στην εξόφθαλμη απανθρωπιά του γραφειοκρατικού μηχανισμού που χρησιμοποιείται και ως άλλοθι.