ΕΣΗΕΠΗΝ: Καθολική η συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία | dete

ΕΣΗΕΠΗΝ: Καθολική η συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία

Καθολική ήταν η συμμετοχή των δημοσιογράφων που κήρυξε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, από κοινού με τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019, αντιδρώντας στις αντεργατικές διατάξεις του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Στην περιοχή ευθύνης της ΕΣΗΕΠΗΝ, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι-μέλη της συμμετείχαν στην απεργία. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ισχνή μερίδα εργοδοτών επέλεξε να τηρήσει μια διαμετρικώς αντίθετη στάση από τους υπόλοιπους εκδότες, σε μια «κλασική», (όπως τείνει να χαρακτηριστεί) προσπάθεια έκφρασης της δικής τους αντίληψης, για βασικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες Νέα Κρήτη και Χανιώτικα Νέα, στη Ρόδο οι εφημερίδες Ροδιακή και Δημοκρατική και στην Καλαμάτα, οι εφημερίδες Ελευθερία και Θάρρος.

Σ’ ότι αφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ΙΟΝΙΑΝ, CORFU CHANNEL και STARΤ TV μετέδωσαν εκπομπές, ενώ ορισμένες ιστοσελίδες ανήρτησαν ειδήσεις, χωρίς τη συμμετοχή δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ θεωρεί χρέος του να ευχαριστήσει τους  δημοσιογράφους (μέλη και μη μέλη) στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Κρήτη και τα Νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου που ανταποκρίθηκαν αγόγγυστα και σθεναρά για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα για απεργιακό αγώνα.