ΕΛ.ΑΣ. για ΑΣΟΕΕ – Τρεις τραυματίες αστυνομικοί, δύο προσαγωγές | dete

ΕΛ.ΑΣ. για ΑΣΟΕΕ - Τρεις τραυματίες αστυνομικοί, δύο προσαγωγές

Τεταμένο είναι το κλίμα λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τη Δευτέρα, επεισόδια σημειώθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), που παραμένει κλειστό μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου.

Η αστυνομία έκανε χρήση κρότου λάμψης και χημικών για να απωθήσει ομάδα νεαρών. Νωρίτερα, οι νεαροί είχαν επιτεθεί έξω από την ΑΣΟΕΕ με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ.

Λίγο αργότερα, περίπου 80 νεαρά άτομα και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Μετά από την ένταση και τα σοβαρά επεισόδια οι αστυνομικοί των ΜΑΤ βγήκαν από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, ωστόσο, περικύκλωσαν το σημείο. Λίγο αργότερα, αποχώρησαν και οι φοιτητές οι οποίοι ήταν μέσα στο κτίριο. Οι φοιτητές σήκωσαν πανό που έγραφε «Κάτω τα χέρια από το άσυλο» και πραγματοποίησαν πορεία προς το Πολυτεχνείο.

Την ίδια ώρα, σε νοσοκομείο διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, νεαρή με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων, που έκανε χρήση η αστυνομία κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει πως στα επεισόδια τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια του περιστατικού προσήχθησαν 3 άτομα.

Ως προς το χρονικό της εισόδου των ατόμων στους χώρους του Πανεπιστημίου, η ΕΛΑΣ αναφέρει:

  • την 12:30 ώρα, (100) περίπου άτομα προσέγγισαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αφού έσπασαν με κόφτη το λουκέτο της εξωτερικής εισόδου, επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο,
  • οι αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για να αποτρέψουν την είσοδο δέχτηκαν επίθεση από τα άτομα, πολλά από τα οποία χρησιμοποίησαν καδρόνια κ.α. αντικείμενα,
  • για να αποκλιμακώσουν τις επιθέσεις, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων,
  • στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατάφεραν να εισέλθουν (70) περίπου από τα άτομα, τα οποία παρέμειναν μέχρι την 14:45 ώρα, οπότε και αποχώρησαν.