Δυτική Ελλάδα: Η Πέπη Σπηλιωτοπούλου για την υποψηφιότητά της στον συνδυασμό Κατσιφάρα | dete

Δυτική Ελλάδα: Η Πέπη Σπηλιωτοπούλου για την υποψηφιότητά της στον συνδυασμό Κατσιφάρα

«Ένας δημοσιογράφος που είναι και υποψήφιος, αυτολογοκρίνεται κατά κάποιο τρόπο;» ήταν η ερώτηση της εφημερίδας «7 Μέρες Ενημέρωση» στην δημοσιογράφο Πέπη Σπηλιωτοπούλου, η οποία κατεβαίνει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα.

«Δεν τα πάω καλά με τη λογοκρισία, μιας και οι πολιτικές πεποιθήσεις μου είναι ακέραια δημοκρατικές» ήταν η απάντηση. «Ως δημοσιογράφο με εκφράζει απόλυτα ο γνωστός «χρυσός» κανόνας της δημοσιογραφίας «Η είδηση είναι ιερή και το σχόλιο ελεύθερο».  Φυσικά μιλάω για μένα και μόνο, μιας και ο καθένας μας αποφασίζει και βάζει τα όριά του στον τρόπο που εκφράζεται και ανάλογα με τις «συγκυρίες», όπως π.χ. μια υποψηφιότητα σε εκλογές. Η γνώμη μου είναι, πάντως, πως η «επιλεκτική» και «συγκυριακή» αυτολογοκρισία αποτελεί μια «αλλοίωση» της προσωπικότητας του καθενός μας -και για μένα είναι αργά πια για να «αλλοιωθώ»!».

Όσο για την είσοδο νέων ανθρώπων στα κοινά, η Πέπη απάντησε:

«Κοίταξε, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Αλλά και κάθε ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων ξεκινά από το πρώτο βήμα. Σαφώς και η εμπειρία των παλαιοτέρων είναι πολύτιμη και ουσιαστική αλλά η ανανέωση σε πρόσωπα επίσης είναι επιβεβλημένη, δεδομένου πως οι νέοι, ευτυχώς, συνεχίζουν να ονειρεύονται και να σχεδιάζουν, ακόμα κι όταν η παρτίδα μοιάζει χαμένη και κάποιες φορές με τάση ουτοπική, ως αντίδοτο στο τέλμα και τον «ρεαλισμό».