Δυτική Ελλάδα: Εκδρομή στο εργοστάσιό του! ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ | dete

Δυτική Ελλάδα: Εκδρομή στο εργοστάσιό του! ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δεν είναι παράνομο, αλλά δεν το λες και συνηθισμένο, πέραν του ότι μπορεί να το χαρακτηρίσεις και αντιδεοντολογικό.

Ιδιοκτήτης γνωστού σχολικού συγκροτήματος της Δυτικής Ελλάδας έκρινε σκόπιμο να πάνε οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του εκπαιδευτική εκδρομή στο εργοστάσιο της οικογενείας του.

Συνέβη την περασμένη εβδομάδα και προκάλεσε εντύπωση, κυρίως στους μαθητές που γνωρίζουν τη σύνδεση του ιδιοκτήτη με το εν λόγω εργοστάσιο.

 

ΣΑΝ ΑΠΟΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ

 

Όταν πριν από έναν περίπου χρόνο το σχολικό συγκρότημα (που θεωρείται πρότυπο ως προς τις υποδομές που διαθέτει) βρέθηκε μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο με το ενδεχόμενο του κλεισίματος του να είναι ορατό, δεν το σκέφτηκε και πολύ. Προχωρώντας σε επαφές με την προηγούμενη ιδιοκτησία του ήλθε σύντομα σε συμφωνία και ανέλαβε τις τύχες του σε μια προσπάθεια να το εξυγιάνει οικονομικά.

Θεωρείται πετυχημένος επιχειρηματίας, έχοντας μάλιστα ανησυχίες και  για τα κοινά που έχουν εκφραστεί με την κάθοδο του σε εκλογές.

 

ΜΙΑ ΑΤΥΧΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ

 

Όμως, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι έχει και την κατάλληλη κατάρτιση και εμπειρία να διευθύνει μια ξεχωριστή επιχείρηση που είναι κάτι παραπάνω από μια επιχείρηση και μια άλλη ιστορία, εφόσον έχει παιδευτικό ρόλο. Άλλο τα προϊόντα εργοστασίου και άλλο να διευθύνεις ένα σχολικό συγκρότημα που εκτείνεται στις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα λάθη και οι αστοχίες μπορούν εν μέρει να δικαιολογηθούν για έναν πρωτάρη. Η εκπαιδευτική εκδρομή στην οικογενειακή επιχείρηση του ήταν επιεικώς μια ατυχής επιλογή.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, ο ίδιος οφείλει να ιδιαίτερα προσεκτικός και υπεύθυνος, κυρίως έναντι των γονέων που καταβάλλουν υψηλά δίδακτρα σε δύσκολες οικονομικά εποχές.