Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε ο τρόπος δράσης συμμορίας με λεία δεκάδων χιλιάδων ευρώ | dete

Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε ο τρόπος δράσης συμμορίας με λεία δεκάδων χιλιάδων ευρώ

Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας, ενέχονταν στη διάπραξη κλοπών σε οικίες και οχήματα στην Ηλεία.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία χαρακτήρα, για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 27, 26 και 22 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, οι δράστες από την 24/06/2019 έως την 17/07/2019, στον Πύργο, είχαν διαπράξει έξι κλοπές σε οικίες και δύο κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας 60.000 περίπου, το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και κινητά τηλέφωνα.
Ως προς την μεθοδολογία της συμμορίας, επισημαίνεται ότι οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες, που απουσίαζαν οι ένοικοι από τις οικίες τους.
Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των δραστών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.