Δυτική Αχαϊα: Πανηγυρίζει η μονή του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα | dete

Δυτική Αχαϊα: Πανηγυρίζει η μονή του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα

Η Μονή του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα πανηγυρίζει στις 10 Μαΐου και ήδη αρκετοί προσκυνητές ετοιμάζονται να ανέβουν με τα πόδια στο μοναστήρι, έχοντας κάνει τάμα για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα του Αγίου.

Αρκετοί προσκυνητές έχουν ήδη ξεκινήσει να πηγαίνουν με τα πόδια προς τη Δυτική Αχαΐα, ενώ οι προετοιμασίες στο χώρο βρίσκονται σε εξέλιξη. Στήνονται πάγκοι έξω και μέσα από το μοναστήρι, με δεκάδες προσκυνητές από όλα τα μέρη της Δυτικής Ελλάδος να καταφτάνουν είτε με τα πόδια, είτε και με οχήματα.

Η Μονή πανηγυρίζει στις 10 Μαΐου οπότε και τιμάται η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα θα γίνουν οι κάτωθι θρησκευτικές εκδηλώσεις:

Στις 9 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.30 το απόγευμα θα γίνει ο μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο. Το μοναστήρι στα Σπάτα ανήκει στη δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Ηλείας.

Το μεσονύκτιο της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί νυκτερινή Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου και την Παρασκευή 10 του μηνός Μαΐου το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Γερμανού.

Κατόπιν θα γίνει η λιτάνευση της Σεπτής Εικόνος του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου έως τις βρύσες του Προσκυνήματος. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 6.30 θα ψαλεί Ιερά Παράκληση όπου θα ιερουργήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Όπως αναφέρει ανάρτηση του proini.news, από το ιερό Προσκύνημα Αγίου Νικολάου Σπάτα – Αχαΐας απευθύνεται πρόσκληση στις Αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας και στους χριστιανούς της Ηλείας, των Πατρών και των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο, όπως προσέλθουν και συμμετάσχουν στις Ιερές αυτές ακολουθίες καθώς και να προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα του Θαυματουργού Αγίου.