Δυτική Αχαΐα: Πολλές εκδηλώσεις τις επόμενες ημέρες | dete

Δυτική Αχαΐα: Πολλές εκδηλώσεις τις επόμενες ημέρες

Με πολλές διάσπαρτες εκδηλώσεις διασκέδασης, κυλάει το καλοκαίρι στη Δυτική Αχαΐα, κατόπιν πρωτοβουλιών τοπικών συλλόγων, που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν το ενδιαδφέρον ντόπιων και επισκεπτών.
Αναλυτικά:
> Στα Ανω Σουδενέικα, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη γιορτή της νέας διοίκησης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, στην οποία συγκεντρώθηκαν περί τα 700 άτομα. Παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια τραγούδησαν και χόρεψαν υπό τους ήχους της ορχήστρας. Γιάννης Μαρτζάκλης, Βασίλης Φλέγγας, Κορίνα Βρακατσέλη ήταν στο τραγούδι, Βαλέρης Γεωργόπουλος στο κλαρίνο και Βλάσσης Μαργέλης στο μπουζούκι, που ανέβασαν το κέφι στα ύψη και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρέστη και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς. Παράσταση Καραγκιόζη έχει προγραμματιστεί στο χωριο, περί τα τέλη Αυγούστου.
> Στη Λακκόπετρα, ο Εκπολιτοστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος τιμά το δημοτικό τραγούδι με τη Φιλιώ Πυργάκη και τον Ανδρέα Κωνσταντινόπουλο, σε βραδιά που θα γίνει στις 9 Αυγούστου. Μαζί τους θα είναι η Μαρίνα Λαζαράκη, η Ευδοκία Σκαρλάτου και ο Πάνος Μπέκος ο «Μεσολογγίτης» στιο κλαρίνο (ρεζερβέ: 6940185095).
> Στο Πέτα, ο σύλλογος «Το Φιλοκάλι», συνεχίζει τη δράση του, με τις «Μουσικές Διαδρομές» στις 10 Αυγούστου (10 μ.μ), σε μία λαϊκοδημοτική βραδιά στην πλατεία του χωριού. Θ' ακολουθήσουν «Αθλοπαιδίες», με δηλώσεις συμμετοχής που θα γίνονται μέχρι τις 7 Αυγούστου (Αντα 6940026055).
> Στον Απιδεώνα, έρχεται στις 17 Αυγούστου (9.30μ.μ) η Ποντιακή και λαϊκή βραδιά από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων. Θα πάρουν μέρος οι καλλιτέχνες: Γιώργος Μουστόπουλος, Χάρης Αθανασιάδης (λύρα), Αλέξης Γενίδης (πλήκτρα), Δημήτρης Μητρούλης (κρουστά), Σπύρος Νιάχος, Ελενα Γεωργαντά, Κωνσταντίνα Καρβουνιάρη, Μάκη Μαργέλης (μπουζούκι) και Βασίλης Ζίγκος (κλαρίνο). Κρατήσεις γίνονται στα τηλέφωνα: 6978703023 και 6945744033.