Δραγασάκης: “Μια κυβέρνηση οφείλει να καινοτομεί διαρκώς” | dete

Δραγασάκης: "Μια κυβέρνηση οφείλει να καινοτομεί διαρκώς"

Η έρευνα και η καινοτομία είναι στην καρδιά της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής και σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την επόμενη 10ετία 2020-2030 τη δεκαετία του μεγάλου προοδευτικού ποιοτικού μετασχηματισμού της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ με θέμα «Έρευνα, Καινοτομία και η Ευρωπαϊκή προοπτική» στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ο κ. Δραγασάκης γνωστοποίησε ότι σε λίγες μέρες θα εκδοθεί η πρώτη εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που θα θέτει το πλαίσιο για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2030.

«Αποτελεί νομίζω την ευκαιρία, αλλά και το κατάλληλο πλαίσιο, για ένα διάλογο που θα αφορά στους στόχους, στην κατανομή των πόρων και στις επιλογές με τις οποίες θα προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια, με τη φιλοδοξία να κάνουμε την επόμενη δεκαετία 2020-30, μία δεκαετία του μεγάλου και διαρκώς αναβαλλόμενου μετασχηματισμού, που έχουν ανάγκη η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι πολλές από τις αποφάσεις θα εξαρτηθούν και από τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

«Με την έννοια αυτή, οι ευρωεκλογές είναι καθοριστικές, καθώς το αποτέλεσμά τους θα επηρεάσει αυτές τις επιλογές, οι οποίες αναμένεται να σημαδέψουν τις εξελίξεις για πολλά χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.