Διπλό ηλεκτροσόκ επιφυλάσσει στους καταναλωτές η ΔΕΗ | dete

Διπλό ηλεκτροσόκ επιφυλάσσει στους καταναλωτές η ΔΕΗ

Την «νύφη για αυτό το εγχείρημα θα την πληρώσουν οι καταναλωτές, οι οποίοι και θα δουν τους λογαριασμούς τους να αυξάνονται σημαντικά. Η διπλή αύξηση θα αφορά αφενός την τιμή της κιλοβατώρας και αφενός την μείωση του ποσοστού συνέπειας που είναι σήμερα μείωση 15% επί κάθε εκκαθαριστικού λογαριασμού.
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης η Επιχείρηση δεν μπορεί να απορροφήσει άλλο τις επιβαρύνσεις, ενώ πρέπει να παρουσιάσει και προσδοκώμενα κέρδη για να βγει στις αγορές τον Φεβρουάριο. Παράλληλα σημείωσε ότι πρέπει να πάει σε αυξήσεις τιμολογίων», σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Μανόλης Παναγιωτάκης κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με τους δημοσιογράφους.
Αναφορικά με το πόσο θα είναι η αύξηση αυτή ο Μ. Παναγιωτάκης εκτίμησε ότι η επιβάρυνση των νοικοκυριών κι επιχειρήσεων θα είναι σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό και η φόρμουλα της αναπροσαρμογής θα είναι η επιβολή της ρήτρας CO2 (διοξειδίου του άνθρακα), όπως είχε γράψει το newsit.
Το δεύτερο χτύπημα έρχεται με τον περιορισμό των έκπτωσης συνέπειας του 15%, που λαμβάνουν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πελάτες της.
Όπως εξήγησε οι επιβαρύνσεις που έχει κληθεί να απορροφά η δημόσια εταιρία είναι γνωστές, αναφερόμενες στις έκτακτες δαπάνες ύψους 1 δισ. ευρώ όπως η πρόσθετη χρέωση για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, δημοπρασίες ΝΟΜΕ κλπ.