ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΟΨΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ -Μεγάλα ονόματα σε β΄ ρόλους | dete

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΟΨΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ -Μεγάλα ονόματα σε β΄ ρόλους

Η αναμέτρηση για την τοπική αυτοδιοίκηση έχει αυτή τη φορά εκπλήξεις στις οποίες δεν είχαμε συνηθίσει. Όπως η παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών για παράδειγμα που, παρά το γεγονός ότι  έχουν διατελέσει βουλευτές, περιφερειάρχες  και νομάρχες, δέχθηκαν να  συμμετάσχουν  (αν δεν το επιδίωξαν κιόλας) σε ψηφοδέλτια των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ως υποψήφιοι σύμβουλοι.

 

ΗΛΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ- ΚΑΤΩ

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος μπορεί να λέει ότι κατάφερε να γίνει πόλος έλξης τρανταχτών ονομάτων από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ που αποτέλεσαν στο παρελθόν μέλη του Κοινοβουλίου, όπως άλλωστε κι αυτός.

Είτε από σπόντα είτε από συνειδητή επιλογή, στο ψηφοδέλτιο του έχουν ενταχθεί δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος και ο Μιλτιάδης Βέρρας, με τον πρώτο να έχει διατελέσει, ως γνωστόν, και νομάρχης Αχαΐας. Βέβαια, αμφότεροι μπορούν να επικαλεστούν το επιχείρημα ότι δέχθηκαν να είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι υπό έναν πρώην υφυπουργό. Ή μπορεί να υπάρχει κάποια συμφωνία σε δεύτερο επίπεδο που απλά αγνοούμε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα, η οποία  διετέλεσε περιφερειάρχης  Ηπείρου και γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Κατσιφάρα, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης σε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, θέση στην οποία τοποθετήθηκε τον Οκτώβριο του 2009.

Έπειτα από έναν χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2010, παραιτήθηκε για να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Εξάλλου, αίσθηση έκανε και η υποψηφιότητα του «γαλάζιου» πρώην δημάρχου Διακοπτού Τάκη Βασιλείου με τον Κώστα Σπηλιόπουλο.

Από κει και πέρα, υπάρχουν κι άλλες αξιοσημείωτες περιπτώσεις  υποψηφιοτήτων σε μικρότερο μέγεθος που προκάλεσαν επίσης έκπληξη. Όπως αυτή των  πρώην αντιδήμαρχων Γιώργου Σιγαλού, Χαράλαμπου Στανίτσα και Παναγιώτη βαφέα  που καταβαίνουν υποψήφιοι σύμβουλοι   με τον Πέτρο Ψωμά, στο ψηφοδέλτιο του οποίου έχει ενταχθεί και ο επιχειρηματίας Νίκος Μαντάς, επίσης πρώην αντιδήμαρχος, στο Δήμο Καλαβρύτων.

Πάντως, τα περισσότερα από τα προαναφερόμενα πρόσωπα, ξεκινώντας από φαινομενικά χαμηλότερη πολιτική αφετηρία σε σχέση με τα πεπραγμένα τους, πέρα από την επιθυμία τους να μείνουν στο πολιτικό παιχνίδι, βλέπουν την υποψηφιότητα τους  και ως μια ευκαιρία για την ολική επαναφορά τους σ’ αυτό μέσω ενός πρωταγωνιστικού ρόλου.