ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Ετοιμάζει 8 νέα άρματα για το Καρναβάλι | dete

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Ετοιμάζει 8 νέα άρματα για το Καρναβάλι

Τουλάχιστον οκτώ καινούρια άρματα θα δούμε στο Πατρινό Καρναβάλι του 2020, με τα μέλη του Καρναβαλικού Συνεργείου να έχουν “στρωθεί” ήδη στη δουλειά και να έχουν κάνει το βασικό σχεδιασμό για αυτό που θα παρουσιάσουν σε λίγους μήνες από τώρα.

Ο πήχης για το Καρναβαλικό Συνεργείο και τους καρναβαλικούς τεχνίτες του, έχει ανέβει ψηλά από τους ίδιους. Το περσινό άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου και το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού είχαν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και είχαν συζητηθεί από το πανελλήνιο, αρκετά πριν από την παρέλαση και την κορύφωση της μεγάλης γιορτής της Πάτρας.

Ακόμη δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για το σε τι θα αναφέρεται ο Βασιλιάς Καρνάβαλος του 2020. Θα κατασκευαστεί, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, από τον μετρ της καρναβαλικής τέχνης Πέτρο Βρυώνη και θα έχει πολλές πτυχές και μηνύματα. Θα υπάρξει ασφαλώς και το νέο άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ και φέτος θα δούμε ένα ακόμα άνθινο άρμα, μετά την πανηγυρική επιστροφή στο περσινό καρναβάλι, σε μία παραδοσιακή πατρινή κατασκευή που εντυπωσίασε από κάθε άποψη.

Συνολικά τα καινούρια άρματα που θα παρελάσουν στους δρόμους της Πάτρας θα είναι τουλάχιστον οκτώ. Μαζί με αυτά θα υπάρξουν και νέες κατασκευές για το Παιδικό Καρναβάλι των μικρών που θα προηγηθεί. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν και αρκετοί νέοι μπάστακες από τα μέλη του Καρναβαλικού Συνεργείου, αλλά και τους τεχνίτες εκείνους που για ακόμα μία χρονιά θα εργαστούν με συμβάσεις, έτσι ώστε να βγει η δουλειά.

Αναμένεται να υπάρξει και ένας σχεδιασμός για την τοποθέτηση καρναβαλικών κατασκευών από παλιότερα καρναβάλια, σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως έγινε και πέρυσι, μια κίνηση που άρεσε στους Πατρινούς. Πέρα όμως από το καρναβάλι προηγούνται τα Χριστούγεννα και εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δούμε ορισμένα καινούρια στοιχεία στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που θα πλαισιώσουν τα βασικά, όπως τη Χριστουγεννιάτικη Φάτνη.