ΔΕΙΤΕ LIVE: Χειροτονείται σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος | dete

ΔΕΙΤΕ LIVE: Χειροτονείται σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος

Χειροτονείται σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος Κάρμας στον καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών. Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος εξελέγη στη θέση του Μητροπολίτη, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Για τη σημερινή χειροτονία του στην Αθήνα, η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μίσθωσε λεωφορείο για τη μετακίνηση πιστών που θέλουν να παραστούν. Aπό το πρωί στον ναό τελείται το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.

Ο Αρχιμ. Ιερώνυμος, εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας με 74 ψήφους.  Το τριπρόσωπο αποτελούσαν ο Αρχιμ. Καλλίνικος Πουλής ο οποίος έλαβε 3 ψήφους καθώς και ο Αμβρόσιος Γκουρβέλος προϊατάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελίστριας Πατρών.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος (κατά κόσμον Νικόλαος Κάρμας) του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννήθηκε στις 19 Μαΐου το 1966 στο Αίγιο.

Ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων έχει σπουδάσει στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, ενώ ομιλεί Αγγλικά και Σερβικά.

Έγινε μοναχός στις 12 Αυγούστου 1989 στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 22 Ιουλίου 2002 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγίου.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2005 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.

Επίσης διετέλεσε:

Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, από 2001 έως 2010.

Β΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος, από 17-3-2016 έως 13-3-2019.

Α΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος, από 13-3-2019 έως σήμερα.

Εθελοντής Παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος από Σεπτεμβρίου 2003 έως Οκτωβρίου 2007.

Τέλος διετέλεσε Καθηγούμενος της Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου από το 2003 έως σήμερα.